Gemeente Papendrecht

Papendrecht werkt verder aan verkeersveiligheid met inrichting 30 km-gebieden

Volgende week vanaf maandag 22 november - starten in de wijken Westpolder en Kraaihoek-noord werkzaamheden om de verkeersveiligheid in Papendrecht verder te verhogen. Het gaat om de aanleg van drempels, plateaus en dergelijke. Na de jaarwisseling volgen de Wilgendonk, Middenpolder en de Kooy.

Duurzaam Veilig Verkeer is het landelijk beleid dat zich richt op de aanpak van het onderwerp verkeersonveiligheid om het aantal verkeersslachtoffers in Nederland verder te verlagen.

Een belangrijke maatregel is de inrichting van zogenaamde 30 km-gebieden, woongebieden waar vaak kinderen spelen en de auto min of meer te gast is. Toch wordt er vaak te hard gereden in straten en buurten. Verkeersdrempels, wegversmallingen etc. zorgen voor duidelijke verbetereingen op dat gebied.

Enquête Sociale zaken onder bijstandsgerechtigden naar dienstverlening

De afdeling Sociale zaken en werkgelegenheid vraagt haar klanten de komende weken in een anonieme enquête een oordeel over de dienstverlening. Gevraagd wordt onder meer aan te geven of voldoende wordt geïnformeerd over de regels die zijn verbonden aan de bijstand. De resultaten van de enquête worden begin 2005 met de Cliëntenraad besproken.

Papendrecht investeert in toekomst sportvoorzieningen

De gemeente Papendrecht staat voor ingrijpende beslissingen op het gebied van de Papendrechtse sportvoorzieningen. Veel sportaccommodaties voldoen niet meer aan alle veiligheids- en sporttechnische eisen. De gemeente heeft de keuze tussen in stand houden, renoveren of (deels) nieuw realiseren. Mogelijk moeten enkele voorzieningen verplaatst of gesloopt worden.

Om sportverenigingen actief bij dit proces te betrekken heeft de gemeente door een extern adviesbureau onderzoek laten doen naar hun behoeften en wensen. De uitkomsten van het sportonderzoek zijn vertaald in een sportnotitie realisatie sportvoorzieningen. De raad heeft deze notitie aangenomen. Op dit moment wordt gewerkt aan het opstellen van (uitvoeringsgerichte) deelplannen. Daarin worden onder andere de opdracht, de kosten, de planning en de inbreng van belanghebbenden uitgewerkt. Na vaststelling van de deelplannen worden deze, in samenspraak met de direct betrokken sportverenigingen en overige belanghebbenden nader (financieel) uitgewerkt.

Wie meer informatie over dit onderwerp wenst of hierover vragen heeft, kan contact opnemen met de gemeente en vragen naar de heer J. Warner, projectleider van het project sportvoorzieningen.

Enquête naar tevredenheid over fietsen-in-Papendrecht

De Fietsersbond en de gemeente brengen momenteel in kaart in welke mate Papendrecht fietsvriendelijk is. Eerder werd onderzoek gedaan naar onder meer het comfort van de plaatselijke fietspaden. Nu vragen beide partijen hulp van de fietsers zelf. Wilt u reageren? Surf naar www.fietsersbond.nl/mening en geef in ca. twee minuten uw mening.

Hoe werd u geholpen?

Wie tot maandag 6 december na een bezoek aan de gemeentewinkel een enquêteformulier invult over de kwaliteit van de dienstverlening aan de balies, maakt kans op een cadeaubon ter waarde van 50,00. Met het onderzoek meet de gemeente de waardering voor de dienstverlening en kunnen vervolgens eventuele verbeteringen worden doorgevoerd.

Uitwisselingscommissie Papendrecht Blomberg vergadert

Maandag 22 november komt vanaf 19.30 uur in de Blombergkamer op het gemeentehuis de uitwisselingscommissie bijeen. Tijdens de openbare vergadering komen onder meer het jubileumprogramma voor 2005 en het 30-jarige vriendschapsverdrag met Blomberg aan de orde.

Tweede ronde sportclinics

Na eerdere succesvolle hockeyclinics laten gymnastiekverenigingen KDO uit Alblasserdam en Olympia uit Papendrecht donderdag 25 november en donderdag 2 december leerlingen van het Willem de Zwijger College en de Lage Waard tijdens clinics kennismaken met enkele gymnastiekonderdelen. De clinics bestaan uit ropeskipping (nieuwe manier van touwtje springen), rohnrads (grote raderen, waarin leerlingen leren bewegen) en een tumblingbaan (lange mat in de vorm van een luchtkussen waarop je capriolen kunt maken). De clinics zijn op donderdag 25 november op het Willem de Zwijger college (v.d. Palmstraat 2) en donderdag 2 december bij de Lage Waard (ochtend Burg. Keyzerweg/middag Vijzellaan). Vragen: Arjan Versluis, gemeente Papendrecht (078-6150993, a.versluis@papendrecht.nl).

Hutspod 2 tour in Interval

Vrijdag 26 november doet de Hutspod-tour voor de tweede keer jeugdcentrum Interval aan. Dit project is de aanzet tot een betere samenwerking van de poppodia binnen de Drechtsteden. Zo treden vanaf 21.00 uur in het cafe van Interval drie bands op uit Alblasserdam, te weten Plent, La Pré en Distortion. De entree is gratis, de deuren zijn vanaf 20.30 uur geopend.

Talentenrace in Interval

Zaterdag 27 november strijden tijdens de Talentenrace in Interval tien bands mee om de waardebonnen, bekers, optreden op het PowerPark 2005 Festival en in jongerencentrum Dock 03 in H.I. Ambacht, champagne en bloemen. De bands worden beoordeeld door de deskundige juryleden Dick Noordijk, Marcel Koster en Niek Graumans. De presentatie is in handen van Kevin van den Merwe. De bands die aantreden zijn San Andreas, Offhanded, Upcoming Heroes, The Fumblers, Menesis, Socober, Loud Silence, T.B.S, Maybee en M.P.C.

Jeugdcentrum Interval gaat open om 20.00 uur en de Talentenrace start om 20.30 uur. De entree is 5 euro p.p. Jeugdcentrum Interval is gevestigd aan de Lange Tiendweg 8a in Papendrecht.

Swingende en hippe workshops in Interval

Jeudcentrum Interval houdt voorafgaande aan het seizoen 2005-2006, in de eerste maanden van het nieuwe jaar enkele workshops voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar. Het gaat om de workshops breakdance, Oriëntaalse Dans, Henna Tattoo zetten, Graffiti, Hip Hop en Flyer maken. De workshops worden gezamenlijk afgesloten tijdens Cult day op 9 april. Je kunt bij Interval meer informatie krijgen over de data en de kosten van de workshops. Deze zijn uiteraard ook terug te vinden op de site www.papendrecht.nl/interval.

Ook starten in januari de cursussen Oriëntaalse Dans en Watt & Hoe. Oriëntaalse Dans begint met twee groepenopwoensdagavondvan18.00 tot 19.15 uur (15 - 20 jaar) en van 19.15 tot 20.30 uur (20 jaar en ouder) en duurt tien weken.

Watt & Hoe is een cursus techniek voor meiden en jongens tussen 8 en 12 jaar oud en wordt op tien maandagen tussen 18.30 - 20.00 uur gegeven.

Opgeven voor de workshops of andere activiteiten of informatie vragen kan door contact op te nemen met Hannelore van Hamburg, telefoon: 078-6150993 of e-mailen: h.vhamburg@papendrecht.nl.