Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 9 november 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 2 november 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Ten aanzien van punt 2 (burgemeester) zal worden nagegaan of de kosten van de commissie bezwaar en beroep fluctueren afhankelijk van het aantal bezwaar- en beroepschriften.

2. Aanvraag om vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet voor de kantine van de landelijke rijvereniging en ponyclub ´de Slotruiters´ te Abcoude. Toelichting:
Het bestuur van de landelijke rijvereniging en ponyclub ´De Slotruiters´ heeft een verzoek om vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet ingediend voor de inrichting Oude Dijk 8 te Abcoude. Er zijn geen weigeringsgronden aanwezig, derhalve kan de drank- en horecavergunning verleend worden. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen ingevolge artikel 3 van de Drank- en Horecawet. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag om vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet voor de kantine van de tennisvereniging Baambrugge te Baambrugge.
Toelichting:
Het bestuur van de tennisvereniging Baambrugge heeft een verzoek om vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet ingediend voor het verenigingsgebouw van de vereniging, kadastraal bekend sectie B, nr. 73A te Baambrugge. Er zijn geen weigeringsgronden aanwezig, derhalve kan de drank- en horecavergunning verleend worden.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen ingevolge artikel 3 van de Drank- en Horecawet. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning intern realiseren vuurwerkopslag, Hoogstraat 4, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W gaan ervan uit, dat alle vergunningvoorschriften kunnen worden nagekomen. Er kan geen sprake zijn van ontheffing van voorschriften. Extra toezicht van politie en brandweer acht het college noodzakelijk.

---


2. Voortgang Provinciaal Uitvoeringsprogramma Externe Veiligheid. Toelichting:
Actieve deelname aan de projecten vanuit de gemeente Abcoude: Paul Pottuijt (Openbare Werken), project Transport Gevaarlijke Stoffen en de commandant brandweer (welke projecten is nog niet bekend). Daarnaast zal vanuit VROM deelgenomen worden aan bijeenkomsten in het kader van project
3, Ruimtelijke Ordening en Externe Veiligheid. (Geen actieve deelname!) De milieudienst neemt tevens deel aan de projecten.
Ambtelijk advies:
Kennisnemen van de voortgangsrapportage over het PUEV van 19 oktober 2004. B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. Nagegaan moet worden of krachtenbundeling mogelijk is ofwel vertegenwoordiging namens meerdere gemeenten. De gemeentescretaris neemt contact op met De Ronde Venen.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Controleprotocol voor de accountantscontrole op de jaarrekening van de gemeente Abcoude. Toelichting:
Met ingang van de jaarrekening 2004 dient de accountant namens de raad te controleren op rechtmatigheid. Met het controleprotocol geeft de raad aan de accountant de te hanteren goedkeurings- en rapporteringstoleranties en de reikwijdte van de rechtmatigheidscontrole aan. Dit protocol is gebaseerd op het voorbeeldprotocol van de VNG dat in nauw overleg met accountants en gemeenten tot stand is gekomen. De gekozen toleranties voldoen aan het wettelijk minimumkader. Ambtelijk advies:
Het controleprotocol voor de accountantscontrole ter vaststelling voor te leggen aan de raad. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

1. Verzelfstandiging van het openbaar onderwijs in Abcoude. Toelichting:
De startnotitie "Op weg naar verzelfstandigd openbaar onderwijs in Abcoude" geeft het bevoegd gezag van het openbaar onderwijs handvatten om uitvoering te geven aan het overleg met het onderwijsveld over mogelijke verzelfstandiging. Een werkbijeenkomst (dag van de verzelfstandiging) moet uitwijzen of er voldoende draagvlak is. Het proces wordt begeleid door een klein comité waarin vertegenwoordigers uit de medezeggenschapsraad, schooldirectie en gemeente zitting nemen. Ambtelijk advies:
Instemmen met uitgangspunten en richtinggevend kader (zie startnotitie); een werkbijeenkomst organiseren en een klein comité in het leven roepen; het financiele beheer conform de budgetregeling uitvoeren; het directiestatuut aanpassen aan de uitvoeringspraktijk. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Concept-raadsvoorstel/besluit Jaarprogramma Huisvestingsvoorzieningen Onderwijs 2005. Toelichting:
Op grond van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs zijn huisvestingsaanvragen ingediend voor opname in het jaarprogramma 2005. In het ter vaststelling voorgelegde jaarprogramma worden de voorzieningen genoemd die op gerond van de verordening voor bekostiging in 2005 in aanmerking komen. Voorgesteld akkoord te gaan met de vaststelling van het Jaarprogramma Huisvestingsvoorzieningen Onderwijs 2005.
Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met het concept raadsvoorstel en besluit tot vaststelling Jaarprogramma Huisvestingsvoorzieningen Onderwijs 2005.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


3. Nieuwe aanbesteding van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) in de regio Utrecht West en Utrecht Oost.
Toelichting:
Als gevolg van de ontvlechting van het BRU dient het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) opnieuw aanbesteed te worden. Deze aanbesteding zal uitelrijk 1 mei 2005 een feit zijn. Gedurende de afgelopen periode is scherp onderhandeld tussen de deelnemende gemeenten en de provincie. De resultaten van dit ambtelijk en bestuurlijk overleg worden u hierbij gepresenteerd. Ambtelijk advies:

1. Instemmen met de hernieuwde aanbesteding van het CVV per uiterlijk 01-05-2005.
2. Instemmen met financieringssystematiek als voorgesteld in de bijlage van dit besluit.
3. Instemmen met voorzetten deelname aanbestedingsprocedure waarin kwaliteitscontrole een prominente plaats inneemt.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Geconstateerd, dat voor 65-plussers geen vergoeding wordt gegeven voor het reizen buiten de zône van 15 km.
4. Verordening Cliëntenparticipatie WWB De Ronde Venen. Toelichting:
Uiterlijk 1 januari 2005 dient de gemeente bij verordening vast te stellen op welke wijze de gemeente cliëntenparticipatie wenst te organiseren (art. 47 WWB). Mede in relatie tot de samenwerking met de gemeente De Ronde Venen is gekozen voor een intergemeentelijke vorm, waarbij de belangenbehartiging van de cliënten van de gemeente Abcoude ondergebracht wordt bij het cliëntenplatform van de gemeente De Ronde Venen. Ambtelijk advies:
In te stemmen met de Verordening Cliëntenparticipatie WWB De Ronde Venen en hiermee de belangenbehartiging van de belanghebbenden van de gemeente Abcoude aldaar onder te brengen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 16 november 2004. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 9 november 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning tijdelijk plaatsen twee lokalen bij de Paulusschool voor een periode van max. 5 jaar, Koppeldijk 30, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Tijdelijke vrijstelling en bouwvergunning verlenen voor een periode van vijf jaar. Mandaatbesluit d.d. 4-11-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag bouwvergunning wijzigen van de entree als bij de buren op Dotter 55, Dotter 57, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-11-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag bouwvergunning geheel vernieuwen en vergroten berging en verwijderen deur uit voorgevel, Raadhuisplein 1, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-11-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---