NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ

Nederlandse Staatsloterij benoemt Algemeen Directeur

Eerste vrouwelijke Algemeen Directeur voor 278-jarige Staatsloterij

Den Haag, 23 november 2004 - De Nederlandse Staatsloterij maakt vandaag bekend dat mevrouw Y.R.C. (Yvonne) van Oort is benoemd tot Algemeen Directeur. Mevrouw Van Oort is afkomstig van ECI B.V./Euroboek B.V. waar zij vanaf december 2000 de functie van Algemeen Directeur vervulde. Per 1 januari 2005 neemt mevrouw Van Oort de taken over van Hans Smits, de huidige Algemeen Directeur ad interim.

Mevrouw Van Oort heeft ruim twintig jaar directie-ervaring bij diverse commerciële organisaties. Voor haar aanstelling bij de Nederlandse Staatsloterij was mevrouw van Oort (1953) als Algemeen Directeur verantwoordelijke voor de strategie en dagelijkse leiding van ECI B.V./Euroboek B.V. In 1999 trad zij als programmadirecteur in dienst bij deze direct marketing organisatie, een zelfstandige divisie van het internationale mediaconcern Bertelsmann GmbH.

Voordat zij overstapte naar ECI B.V. was mevrouw Van Oort van 1995 tot 1999 Algemeen Directeur van uitgeverij Unieboek/Van Reemst. Van 1988 tot 1995 - voor de overname van Uitgeverij Van Reemst door Unieboek B.V. - was zij Algemeen Directeur van Unieboek B.V., een autonome divisie van PCM B.V.

Naast haar beroepsmatige activiteiten is mevrouw Van Oort van 1985 tot 1991 lid geweest van het bestuur van de CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Sinds 2001 is zij lid van het bestuur van de KVB (Koninklijke Vereeninging ter bevordering van de belangen des Boekhandels).

De directie van de Nederlandse Staatsloterij bestaat - naast de Algemeen Directeur - uit een Commercieel Directeur, Mike van Snek, en een Financieel Directeur, Paul Arisse.

Over de Staatsloterij
Meer kans, meer geld! Dat is sinds 1726 de simpele verklaring voor de populariteit van de Staatsloterij, de oudste en grootste loterij van Nederland. De totale omzet van de Nederlandse Staatsloterij, voortvloeiend uit de gezamenlijke omzet van de Staatsloterij, Dayzers en TicketBox, bedroeg in 2003 ruim 699 miljoen euro. De afdracht aan de Staat der Nederlanden bedroeg in 2003 107,3 miljoen euro. De Nederlandse Staatsloterij keerde ruim 445 miljoen euro aan prijzengeld uit (64 procent van de omzet). Dankzij dit ongeëvenaard hoge uitkeringspercentage biedt de Staatsloterij het grootste prijzenpakket, de hoogste prijzen en de hoogste winkans. De Staatsloterij garandeert prijswinnaars anonimiteit en keert al haar prijzen belastingvrij uit. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.staatsloterij.nl

EINDE BERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: De Nederlandse Staatsloterij
Joris van Dijk (voorlichter)
T: 070 302 15 78
M: 06 54 923 100
E: voorlichting@staatsloterij.com

23 nov 04 11:43