Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

23-11-2004
Reactie Burgemeester op artikel Volendams Museum/Oud Volendam Burgemeester kiest geen partij

In de Nivo van 17 november jl. is in een artikel van het Volendams Museum en Oud Volendam over een middag voor senioren van de werkgroep dia's Oud Volendam. Behalve een verslag van deze middag is in dit artikel ook de volgende passage te lezen:
"Mede op advies van onze burgemeester is tegen Dick Brinkkemper, Jan Schilder Vik, Aaf Steur-Sombroek, Luc Eeckhout, Jaap Schilder Bibber, Aafke Bootsman, Kees Sombroek, Jack Pannekeet en Klaas Karregat Blubber (ondertekenaars van de twee onjuiste "Schande 2" berichten in de NIVO van 3 en 10 november) aangifte gedaan wegens smaad en laster bij de politie."
Ik heb de behoefte om als burgemeester met nadruk afstand te nemen t.a.v. de suggestie dat ik partij kies in de problematiek rond de Vereniging Oud Volendam, laat staan dat ik een advies zou geven om deze burgers te gaan aanklagen. Ik wens op geen enkele manier hierin betrokken te worden, zeker niet nu de rechter gevraagd is hierover een oordeel te vellen.
Op herhaalde verzoeken van de heer Keizer in mijn richting om mij in deze zaak te mengen heb ik hem er steeds op gewezen dat ik in mijn functie van burgemeester niet kan treden in kwesties, waarover de rechter nog een oordeel moet uitspreken. Uiteraard heeft de heer Keizer - net als iedere andere burger - de mogelijkheid tot zijn beschikking om in bepaalde situaties op een bepaalde manier te handelen, zoals bijv. het doen van aangifte bij de politie, wanneer hij zelf vindt dat daar aanleiding toe bestaat. Bij mij is hij daarvoor duidelijk aan het verkeerde adres. Dat weet de heer Keizer ook, zodat de manier waarop mijn rol wordt beschreven volstrekt geen recht doet aan de feiten.