Politie Zuid-Holland-Zuid

23/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-11-2004 - Persberichten District I

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT Maandagmorgen 22 november is een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden én zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol een ongeluk veroorzaakt had en er daarna vandoor gegaan was. De politie werd omstreeks 6.15 uur geattendeerd op een auto die op de Laan der Verenigde Naties van het talud afgereden was en in de greppel zou liggen. Ter plaatse bleek er niemand meer aanwezig bij de auto. Een korte zoektocht in de omgeving leverde de 23-jarige eigenaar van het voertuig op. Agenten vroegen de man mee te werken aan een blaastest omdat dat altijd gebeurt na een aanrijding. De man weigerde. Hierop werd hij aangehouden. Op het bureau weigerde hij ook zijn medewerking aan een ademanalysetest. Als gevolg hiervan kreeg hij een rijverbod van 24 uren en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man weigerde iets te verklaren en is inmiddels weer op vrije voeten.

FIETSER TEGEN AUTO
HENDRIK-IDO-AMBACHT Maandagmorgen 22 november is een 13-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht gewond geraakt toen hij op de kruising Antoniuslaan / Avelingen aangereden werd door een personenauto. De jongen reed op zijn fiets op de Avelingen en verleende op genoemd kruispunt geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Zwijndrecht. Een aanrijding was het gevolg. De jongen werd door de automobilist direct naar het ziekenhuis gebracht. Hier werd geconstateerd dat de jongen een gecompliceerde beenbreuk heeft.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT- Op maandagmiddag, 22 november 2004, omstreeks 13.25 uur, zijn in een winkel aan de Voorstraat twee meisjes van 15 jaar uit Dordrecht aangehouden wegens winkeldiefstal. De meisjes hadden voor 184 euro aan sieraden gestolen en werden betrapt door een beveiligingsmedewerker. Tijdens het verhoor bleek dat de meisjes zich al eerder aan winkeldiefstal schuldig hadden gemaakt. Ze hadden de sieraden van deze eerdere diefstal thuis liggen. Beide meisjes brachten deze naar het politiebureau. Na verhoor zijn de meisjes heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GORDELCONTROLE
HEERJANSDAM- ZWIJNDRECHT- Tijdens een gordelcontrole hebben politieagenten 68 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet om hadden. Ze hielden de controle op maandag, 22 november 2004, op de Molenweg, Randweg en Dorpsstraat te Heerjansdam en de Burgemeester Jansenlaan te Zwijndrecht. In totaal werden ongeveer 445 voertuigen gecontroleerd.

GESIGNALEERD
DORDRECHT De politie Zuid-Holland-Zuid heeft maandagmiddag 22 november een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Johan de Wittstraat. Hij moet nog 96 dagen gevangenisstraf uitzitten.

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT- Een 16 jarige jongen uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden wegens mishandeling van zijn moeder. Dit gebeurde op maandagavond, 22 november 2004, omstreeks 20.15 uur, in een woning aan de Diepenbrocklaan. Na een woordenwisseling sloeg en schopte de jongen zijn 51 jarige moeder. Zij liep een aantal blauwe- en pijnlijke plekken op. De jongen is in verzekering gesteld. Er wordt hulpverlening voor de jongen in gang gezet. De politie maakt proces-verbaal op.

FRUSTRATIE
ZWIJNDRECHT Een 56-jarige man uit Zwijndrecht is maandag 22 november aangehouden omdat hij zijn auto had geparkeerd voor een radarauto op de Laan van Walburg. Hierdoor kon de dienstdoende agent niet verder gaan met de verkeerscontrole. De man was eerder door dezelfde agent geflitst en parkeerde vervolgens uit frustratie zijn auto voor de radarwagen. De man is heengezonden met een proces-verbaal.

DIEFSTAL
DORDRECHT Een 38-jarige man uit Rotterdam is maandagavond 22 november aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning aan de Aalscholverstraat in Dordrecht. De man nam spullen mee uit het huis van zijn ex-vriendin. Op het moment dat de vrouw aankwam in de straat met haar nieuwe vriend zag zij dat onder meer een computer in de auto werd geladen. Daarop ontstond een handgemeen tussen de 38-jarige Rotterdammer en de 32-jarige vriend van de dame. De vriend raakte gewond aan zijn arm en werd afgevoerd met de ambulance.

ZWEMMEN
DORDRECHT- Een 31 jarige man zonder vaste woonplaats is door politieagenten uit het water nabij de Leuvebrug gevist. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 23 november 2004, omstreeks 03.15 uur. Politieagenten zagen bij het Scheffersplein een personenauto hard wegrijden. De politieagenten zetten de achtervolging in en troffen de auto aan bij de pollers bij de grote kerk. De auto had zich vastgereden op een betonnen paaltje. De verdachte zat nog in de auto. Hij sloeg met een hamer een ruit van de auto in en zette het op een lopen. Hij liep een steiger op bij de Mazelaarsbrug. Diverse politieautos kwamen ter plaatse en sloten de verdachte in. Deze kon geen kant meer op en sprong in het water. Hij zwom heen en weer en hield zich tenslotte vast aan een meerpaal. Daar gaf hij zich over. Hij is aangehouden en ingesloten. Bleek dat de auto kort daarvoor was gestolen in Rotterdam. De verdachte is overgedragen aan de politie Rotterdam- Rijnmond.

INBRAAK BEDRIJF
ZWIJNDRECHT- Op dinsdagochtend, 23 november 2004, omstreeks 03.35 uur, is ingebroken in een bedrijf aan de Lindtsedijk. Men is vermoedelijk over een hek geklommen. Daarna werd een ruit ingeslagen en kon men binnenkomen. Gestolen zijn een flatscreen en diverse handgereedschappen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.