Politie Zuid-Holland-Zuid

23/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

23-11-2004 - Persbericht District II

GETUIGENOPROEP: VANDALEN BUIGEN BORDEN OM
GORINCHEM De politie is op zoek naar mensen die iets meer kunnen vertellen over het ombuigen van verkeersborden op de Nieuwe Wolpherensedijk, vermoedelijk in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november. Zondagmorgen 21 november is een 17-jarige jongen uit Sleeuwijk met zijn bromfiets ten val gekomen omdat hij op het laatste moment zag dat er op circa 1.20 m. hoogte twee borden waren omgebogen. De jongen kon alleen door krachtig remmen een aanrijding met de borden voorkomen. Bij deze actie raakte hij uit balans en kwam ten val. Zijn verwondingen vielen mee, maar waren zonder twijfel veel ernstiger geweest als hij tegen de borden aangereden was. De gemeente heeft de borden direct verwijderd. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van het ombuigen van de borden. Ook mensen met andere informatie over deze actie kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

AANRIJDING LETSEL
GIESSENBURG Een 31-jarige motorrijder uit s Hertogenbosch is gewond geraakt toen hij op maandagmorgen 22 november op de kruising Dwarsweg / N216 geschept werd door een personenauto. De bestuurder van de personenauto, een 42-jarige vrouw uit Hoornaar, wilde de N216 oprijden en zag daarbij de motorrijder over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De man is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis, hier bleek dat hij vermoedelijk een kneuzing aan de knie heeft. De motor raakte total-loss, de auto zwaar beschadigd. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

DOORRIJDEN EN MISHANDELING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
SLIEDRECHT- Op maandagmorgen, 22 november 2004, omstreeks 07.45 uur, vond op de Tiendweg een aanrijding plaats tussen fietsers. Een 14 jarig meisje fietste samen met een vriendinnetje op de Tiendweg richting Papendrecht. Ze weken naar links uit voor een grote plas die op het fietspad lag. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een onbekende man op een mountainbike aanrijden. Deze kwam in botsing met het 14 jarige meisje, waarna beide meisjes ten val kwamen. De man begon te schelden en schopte tegen de fiets van het 14 jarige meisje. De fiets raakte daardoor beschadigd aan de achtervork en de jasbeschermer. De man schopte het meisje vervolgens tegen haar scheenbeen. Hij liep een stukje verder, bekeek de schade aan zijn fiets en reed weg richting Stationsweg. De politie is op zoek naar de man of getuigen die iets zagen. Zij worden verzocht te bellen met de politie op 0900-8844(lokaal tarief).

ILLEGAAL
NIEUWPOORT Maandagmiddag 22 november zijn twee Poolse vrouwen aangehouden omdat zij langs de deuren liepen en overal om geld bedelden. Bovendien verbleven beide vrouwen ook illegaal in Nederland. De politie werd gewaarschuwd door buurtbewoners die de vrouwen langs de huizen zagen gaan en dit niet helemaal vertrouwden Agenten constateerden dat de vrouwen vermoedelijk illegaal in Nederland waren. Hierop werden zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouwen zijn inmiddels overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR BANKPASDIEVEN
GORINCHEM Een 59-jarige man uit Gorinchem heeft aangifte gedaan van het stelen van zijn bankpas. De man pinde zaterdagmiddag 20 november omstreeks 16.00 uur bij een pinautomaat in de Haarstraat. Toen hij klaar was met pinnen, werd zijn aandacht getrokken door een buitenlandse vrouw die geld wilde wisselen. De man bood aan om nogmaals te pinnen en zo het geld te kunnen wisselen. Terwijl hij dit deed kwam er een onbekende man op het slachtoffer af die hem met drukke gebaren afleidde. Waarschijnlijk heeft één van beide afleiders dit moment aangegrepen om de bankpas weg te nemen. Toen de man verder wilde pinnen, reageerde de automaat niet meer en was het slachtoffer in de veronderstelling dat zijn bankpas ingeslikt was. Helaas voor hem bleek dat niet zo te zijn: onbekenden hebben diverse geldbedragen van zijn rekening gepind. Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt mensen voor dergelijke trucs. Ook het op de grond leggen van geld en daar dan potentiële slachtoffers op attenderen om zo de bankpas te kunnen bemachtigen, gebeurt. Laat u niet afleiden tijdens het pinnen en zorg dat anderen niet mee kunnen lezen tijdens het intoetsen van uw pincode. Overigens is de politie op zoek naar eventuele getuigen van deze diefstal. Mensen die iets gezien hebben, kunnen bellen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

LUCHTDRUKPISTOOL
PAPENDRECHT- Drie jongen van 14, 15 en 16 jaar uit Papendrecht zijn door politieagenten aangehouden omdat ze met een luchtdrukpistool schoten. Dit gebeurde op maandagmiddag, 22 november 2004, omstreeks 16.05 uur, op de Vuurdoornhof. Een politieagent in zijn vrije tijd zag de jongens met het luchtdrukpistool schieten met spijkertjes. Verder probeerde één van de jongens nog een speeltoestel in brand te steken. Dit lukte echter niet door ingrijpen van de politieagent. Na verhoor zijn de jongens heengezonden. Overleg met justitie moet uitwijzen welke straf ze krijgen.

SNELHEIDSCONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Arkelsedijk hebben politieagenten 33 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandagmiddag, 22 november 2004, van 14.45 tot 16.15 uur. In totaal werden ongeveer 384 voertuigen gecontroleerd.

TEKENINGEN
NIEUWLAND De politie heeft een 24-jarige jongen uit Polen aangehouden omdat hij zonder vergunning tekeningen verkocht aan de deur. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 22 november 2004. De jongen verkocht de tekeningen voor negen euro. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt, de tekeningen zijn in beslag genomen.

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- Op dinsdagochtend, 23 november 2004, omstreeks 00.30 uur, is op de Burgemeester Keijzerweg een 56 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

BOUWKEET
GORINCHEM- In de nacht van maandag 22 november op dinsdag 23 november 2004, is ingebroken in een bouwkeet aan de Zuiderlingedijk. Na het openbreken van een rolluik en het inslaan van een ruit kon men binnenkomen. Binnen werd de hele keet overhoop gehaald. Gestolen zijn diverse handgereedschappen. Van twee op het terrein geparkeerde personenautos werden enkele ruiten ingeslagen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

INBRAAK AUTOS
GIESSENBURG - Twee mannen uit Polen van 26 en 23 jaar oud zijn op dinsdagochtend, 23 november 2004, omstreeks 05.30 uur, op de Van Delftstraat in Giessenburg aangehouden op verdenking van diefstal uit autos in Giessenburg en Papendrecht. In de Brederodestraat werd ingebroken in een auto en een autoradio meegenomen. In Papendrecht werd ook ingebroken in een auto en eveneens de radio meegenomen. De politie kwam de mannen in Giessenburg op het spoor na melding van een oplettende getuige die de mannen met zaklantaarns zag rondsnuffelen bij autos. Ze zijn ingesloten en de politie onderzoekt of ze nog meer op hun kerfstok hebben.