1e persbericht van dinsdag 23 november 2004

Eindhoven 23-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden na mishandeling

Een 30-jarige man zonder bekend woonadres is dinsdagochtend rond 3.00 uur aangehouden op het Stationsplein. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor op de Vestdijktunnel een 31-jarige man uit Rijsbergen een klap in diens gezicht heeft gegeven. De verdachte maakte een opmerking over de kleding van het slachtoffer en gaf hem toen vrijwel meteen een vuistslag. Daarna ging hij er vandoor. Op basis van het signalement kon de verdachte even later op het Stationsplein worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man met drugs opgepakt

Op het Stationsplein is dinsdagochtend rond 3.30 uur een 61-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had een kartonnetje en een zakje met wit poeder bij zich. Vermoedelijk gaat het om cocaïne. Ook had hij materiaal bij zich om drugs te gebruiken. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Verdachte van bedreiging aangehouden

Een man van 37 jaar uit Helmond is maandagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse nadat hij zich daar zelf had gemeld. Hij wordt ervan verdacht dat hij woensdagavond 17 november rond 19.00 uur een 24-jarige plaatsgenoot op de Hindestraat heeft bedreigd. Dat deed hij verbaal en met een ijzeren of houten staaf. De aanleiding is nog onduidelijk. De verdachte kon op dat moment ontkomen aan de gewaarschuwde politie, maar hij meldde zichzelf gisteren op het bureau. Hij is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Automobiliste zonder rijbewijs opgepakt

Een vrouw van 33 jaar uit Helmond is dinsdagochtend rond 3.40 uur aangehouden op de Prins Karelstraat. Agenten zagen haar in een auto met hoge snelheid door de Heistraat rijden, waarna ze op de Prins Karelstraat stopte. Toen ze door de agenten werd gecontroleerd, bleek ze teveel te hebben gedronken. Uit onderzoek op het bureau bleek dat ze sinds enkele jaren geen geldig rijbewijs meer heeft. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Drank weg na inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Leenderweg is een hoeveelheid drank weggehaald. Dat gebeurde dinsdagochtend rond 2.40 uur. Een toegangsdeur van het pand is vernield.

Valkenswaard: Bus gestolen

Vanaf de Dukaathof is in de nacht van maandag op dinsdag een autobus weggehaald. Het gaat om een groene Mercedes Benz met het kenteken BK-39-NZ.

Gemert: Man opgepakt voor mishandelen vriendin

Een man van 38 jaar uit Gemert is maandagavond rond 22.00 uur in zijn woning aangehouden. Hij zou kort daarvoor in hun woning zijn 32-jarige vriendin hebben mishandeld door haar bij haar keel te grijpen en haar te slaan. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Geldrop: Inbraak in winkel

Bij een inbraak in een winkel aan de Langstraat is een hoeveelheid lingerie ontvreemd. Dat gebeurde dinsdagochtend rond 2.15 uur. Een ruit van een toegangsdeur is vernield.

Veldhoven: Man opgepakt in leegstaande woning

Een man van 49 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagochtend rond 1.00 uur aangehouden in een woning aan de Zeelberg. Hij had een ruit van de leegstaande woning ingeslagen en was naar binnen gegaan. Een getuige heeft de politie gebeld en die heeft de man aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Bladel: Parfum gestolen

Bij een inbraak in een winkel aan de Sniederslaan is een nog onbekende hoeveelheid parfum weggehaald. Dat gebeurde dinsdagochtend rond 4.00 uur. De toegangsdeur van de zaak is met een auto kapot gereden, waarna de goederen werden weggehaald. Van de auto en de dader(s) ontbreekt elk spoor.