Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Leiden, 23 november 2004

BÜCH BOEK

Eerste exemplaar overhandigd aan Patrick M.A. Buch

Op 22 november werd het eerste exemplaar van Büch Boek - een liber amicorum opgedragen aan Boudewijn Büch - overhandigd aan broer Patrick M.A. Buch bij boekhandel De Kler in Leiden. Büch Boek is een verhalenbundel met veertien bijdragen van onder anderen oud geliefde Bernadette Gallis, Patrick M.A. Buch, Maarten 't Hart, Max Pam, Ed van Eeden, Leo van Maris en jeugdvriend Paul Westgeest.

Oproep
Patrick M.A. Buch riep in zijn toespraak de gemeente Leiden op om, na de Boudewijn Büch brug in Almere, in het centrum van Leiden een straat, brug of plein naar zijn broer te vernoemen. Want in Leiden zette Boudewijn de eerste stappen die leidden naar de verwezenlijking van zijn droom: beroemd worden.

Liber amicorum
Het liber amicorum (vriendenboek) Büch Boek is de eerste uitgave over de in 2002 overleden schrijver/televisiemaker met persoonlijke herinneringen van mensen die korte of lange tijd met Boudewijn Büch omgingen. De bijdragen zijn persoonlijk van aard en gaan soms terug tot de jaren '60. De uitgave geeft een onverwachte kijk op Boudewijn Büch. In deze uitgave is veel nog niet eerder gepubliceerd fotomateriaal opgenomen uit privé-collecties van de schrijvers.


---