Ingezonden persbericht


Internet Security Systems wereldwijd marktleider netwerkkwetsbaarheidsanalyse en -beheer

Pionier in de markt voor kwetsbaarheidsanalyse domineert markt wereldwijd voor vijfde opeenvolgende jaar

Capelle a/d Ijssel, 23 november 2004 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) is door analistenorganisatie IDC uitgeroepen tot wereldwijd marktleider in netwerkkwetsbaarheidsanalysesoftware in 2003. Uit het IDC-rapport 'Worldwide Vulnerability Assessment and Management 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Share' (oktober 2004, document #32026) blijkt dat ISS voor het vijfde opeenvolgende jaar marktleider is in dit marktsegment. ISS bezit een marktaandeel van 24,8 procent, driemaal zoveel als de nummer twee. ISS werd kortgeleden ook door IDC erkend als marktleider op het gebied van corporate desktop firewalls en inbraakdetectie- en -preventiesoftware.

"Door de groei van het aantal kwetsbaarheden en de toenemende afhankelijkheid van IT-infrastructuren zijn kwetsbaarheidsanalyses en -beheertechnologie cruciaal voor effectieve beveiliging van ondernemingen. Op dit vlak heeft ISS zijn wereldwijde marktleiderschap wederom bevestigd", zegt Charles Kolodgy, Research Director Security Products bij IDC. "IDC voorspelt een sterke vraag naar kwetsbaarheidsanalyses en -beheersoftware. Naar verwachting zal alleen al de markt voor netwerkgebaseerde oplossingen een jaarlijkse samengestelde groei van 16,4 procent doormaken tot een totale omzet van 381,5 miljoen dollar in 2008."

"Tijdens de introductie van ons vlaggenschip Internet Scanner in 1994 was ISS een pionier in de markt voor kwetsbaarheidsanalyse en -beheer", aldus Jos Nijsen, Country Manager Nederland bij ISS. "Na tien jaar innovatie onderstreept het IDC-rapport onze continue marktleiderspositie. Wij blijven innovatief in deze markt door ons Proventia Enterprise Security Platform, dat kwetsbaarheidsanalyses en -beheer naar een nog hoger niveau brengt."

Kwetsbaarheidsanalyses en -beheer zijn een kernonderdeel van Proventia ESP en brengen de kwetsbaarheden van een organisatie helder in kaart. Het biedt een real-time overzicht van het beveiligingslandschap en ondersteunt bij het vaststellen van risico's en potentiële gevolgen. Proventia ESP analyseert continu kwetsbaarheden en signaleert ook als er extra middelen aan een netwerk toegevoegd worden. Bovendien worden nieuwe kwetsbaarheden meteen aangepakt.

Volgens het IDC-rapport is de toekomst van kwetsbaarheidsanalyses en -beheersoftware gericht op de ondersteuning van bedrijven bij de transformatie van een reactieve naar een proactieve beveiligingsaanpak. Proventia ESP combineert continue analyses van kwetsbaarheden en preventie van bedreigingen met een centraal beheersysteem, nauw geïntegreerd met bestaande IT-activiteiten. Waar traditionele benaderingen voor beveiliging zich richten op het verbeteren van reactiesnelheden, kunnen bedrijven met Proventia ESP kwetsbaarheden in de beveiliging binnen hun gehele IT-infrastructuur onmiddellijk afschermen, nog voordat er sprake is van een aanval.

De aankondiging van IDC onderkent het marktleiderschap van ISS in elk marktsegment waarop Proventia ESP zich richt, waaronder: - wereldwijd marktleider in de inbraakdetectie- en -preventiemarkt ('Worldwide Intrusion Detection and Prevention 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Shares: Introducing the FireDoor', oktober 2004, document # 32004); - wereldwijd marktleider in de markt voor corporate desktop firewalls ('Worldwide Firewall Software 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Shares: Desktop Firewalls on the Move', september 2004, document # 31839); - wereldwijd marktleider in de markt voor netwerkkwetsbaarheidsanalyses en -beheer ('Worldwide Vulnerability Assessment and Management 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Shares: Assessing Risk and Compliance', oktober 2004, document # 32026).

Voor meer informatie over het IDC-rapport:
http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=32026

Voor meer informatie over Proventia ESP: http://www.iss.net/proof/preemptiveprotection/

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor meer dan 11.000 klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.