Ingezonden persbericht


CREATIVE INTRODUCEERT SOUND BLASTER AUDIGY 2 ZS NOTEBOOK

Allereerste PCMCIA Sound Blaster
staat garant voor unieke audiokwaliteit
voor notebooks

Amsterdam, 23 november 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet, kondigt de eerste PCMCIA Sound Blaster aan.

De Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook past in elke notebook PCMCIA-sleuf en zorgt voor een verbluffende audio-ervaring, die voorheen alleen mogelijk was op een pc met een Sound Blaster Audigy 2 ZS PCI-kaart. Het systeem ondersteunt 5.1- en 7.1-surroundgeluid en is voorzien van digitale in- en uitgangen zodat gebruikers onbezorgd kunnen gamen, films bekijken en muziek creëren of beluisteren op een notebook. Daarnaast biedt deze Sound Blaster een unieke hardwareversnelling die zorgt voor een lagere CPU-belasting en betere prestaties. De Sound Blaster is tevens voorzien van allerlei handige functies en de audiokwaliteit is drastisch verbeterd.

"De Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook is een essentiële audio-upgrade voor elke notebookgebruiker", aldus Darragh O'Toole, Europees Brand Manager for Audio Products bij Creative. "Deze kaart zorgt voor een fantastische luisterervaring via een hoofdtelefoon, externe luidsprekers of thuisbioscoopsystemen. De verbetering ten opzichte van ingebouwde notebookaudio is ongekend."

Games: toonaangevende prestaties in een PCMCIA-oplossing De Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook is de eerste PCMCIA-kaart die topprestaties bij gaming mogelijk maakt dankzij hardware versnelde EAX 4.0 ADVANCED HD en 3D positionele audio voor games. De EAX-ondersteuning staat garant voor een uitstekend realisme, een goede audiokwaliteit en helderheid bij meer dan 400 games.

Gamers kunnen ook genieten van surroundgeluid via een stereohoofdtelefoon dankzij de gepatenteerde Creative Multi-Speaker Surround (CMSS 3D) ondersteuning, een echte meerwaarde voor mobiele LAN-gamers. Thuis zorgt de 'Speaker Docking' kabel voor een snelle en eenvoudige aansluiting op een luidsprekersysteem met meerdere kanalen.

Muziek: MP3's en digitale audio van 24-bits ADVANCED HD-kwaliteit Dankzij de Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook kunnen ook notebookgebruikers volop genieten van audio van hoge kwaliteit. De uitstekende audiotechnologie biedt 104dB SNR en ondersteunt 24 bits/192 kHz Advanced Resolution DVD-Audio. Dit is de hoogste kwaliteit die ooit voor notebooks is geleverd.

Ook de weergave van MP3-muziek verbetert aanzienlijk dankzij de eenvoudige, maar uiterst doeltreffende EAX-muziektools zoals bass boost, een grafische multi-band equalizer, CMSS 3D-upmix van stereo-audio naar surround. Audio Clean-Up zuivert gekraak en geruis uit opnames van mindere kwaliteit en Smart Volume Management egaliseert automatisch het geluidsvolume bij meerdere opnames.

Naast de Creative MediaSource-software voor het eenvoudig rippen, organiseren en verbeteren van digitale muziekcollecties, bevat het softwarepakket van de Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook ook de nieuwe Smart Recorder- software van Creative. Deze software staat garant voor een eenvoudige, automatische opname van audiobronnen zoals internetradio, vinyl, cassette, of MiniDisc rechtstreeks in de MP3-indeling. De functie "track splitting" herkent stiltes tussen nummers en verdeelt de opname automatisch in aparte bestanden.

Films: filmgeluid van bioscoopkwaliteit
De Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook is 's werelds eerste audio-oplossing voor notebooks met THX-certificaat. Het systeem zorgt voor audio-ervaring op bioscoopniveau bij dvd's in combinatie met 5.1- of 7.1-luidsprekers dankzij de ingebouwde DTS- ES- en Dolby Digital EX-decodering of via de digitale aansluiting op thuisbioscopen. De indrukwekkende CMSS 3D-technologie zorgt bij dvd-films voor een adembenemend surroundgeluid via de hoofdtelefoon.

Creatie: opnames van studiokwaliteit
De Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook maakt van het notebook een draagbare opnamestudio. Het hoogwaardige technologische ontwerp ondersteunt het gelijktijdig opnemen van stereogeluid en afspelen via de 4 stereo-uitgangen bij 24 bits/96 kHz. Low-latency ASIO 2.0 drivers met ondersteuning voor directe monitoring staan garant voor uitstekende prestaties bij multi-track muziekproductie en directe weergave van virtuele instrumenten.

DJ's kunnen de aansluitmogelijkheden wat betreft muziekuitvoer naar de hoofdtelefoon en mastermix gelijktijdig gebruiken. Dit is ideaal voor het mixen van nummers uit een muziekcollectie.

Prijs en beschikbaarheid
De Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook zal beschikbaar zijn vanaf eind november. De adviesprijs bedraagt ¬ 149, inclusief BTW.

----------

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het aanvragen van extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel:+32 (0)3/287.87.72 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Tel: 011-32.30.081 (tijdelijk onbereikbaar) maar u kan steeds terecht op +32 (0)3/287.87.77

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.