Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden ontvangt keurmerk Drempels weg 22-11-2004

Nationale-Nederlanden heeft als eerste financiële dienstverlener het keurmerk 'Drempels weg' ontvangen voor haar website www.nn.nl. De site voldoet daarmee aan de richtlijnen die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als norm stelt voor toegankelijke websites.

Een toegankelijk internet is belangrijk voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met een handicap, zoals blinden, doven, motorisch gehandicapten en mensen met een verstandelijke handicap. Zij gebruiken e-mail en internet om te communiceren met anderen, maar ook om artikelen te bestellen en informatie op te vragen zonder gebruik te hoeven maken van de telefoon.

Nationale-Nederlanden heeft een intentieverklaring getekend met het ministerie van VWS waarin wordt verklaard dat Nationale-Nederlanden belang hecht aan de toegankelijkheid van Nederlandstalige websites. De intentie werd uitgesproken om te voldoen aan deze normen.

Nationale-Nederlanden realiseert zich dat het toegankelijk maken en toegankelijk houden van websites een continue inspanning is. Ook na het verkrijgen van het keurmerk zal Nationale-Nederlanden zich blijven inspannen om haar website zo toegankelijk mogelijk te houden.

Drempels Weg is een project van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid, dat streeft naar een toegankelijk internet voor iedereen. Aan de hand van de internationaal geaccepteerde richtlijnen van het World Wide Web Consortium (W3C) worden organisaties op een positieve wijze gestimuleerd de toegankelijkheid van hun website te verbeteren. Met de website www.drempelsweg.nl streeft het ministerie van VWS er naar om praktijkgerichte informatie te bieden die van nut is voor aanbieders en bouwers van websites die de bovengenoemde richtlijnen voor toegankelijkheid willen toepassen.