Gemeente Maassluis

Schriftelijke vragen D66 over ondergrondse containers

De fractie van D66 heeft de volgende schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld. "Overal in de stad zijn en worden ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Ook op plaatsen waar de bewoners deze niet willen. D66 krijgt hierover veel klachten en wat wil je als er voor je raam een container wordt geplaatst of als je slecht ter been bent en eerst een trap op moet voordat je afval kwijt kunt. En er bovendien veel parkeerplaatsen opgeofferd worden op plaatsen waar de parkeeroverlast al groot is. In de laatste raadsvergadering van 16 november 2004 hebben wij hier in de rondvraag vragen over gesteld. Wij vinden echter dat deze vragen onvoldoende zijn beantwoord door wethouder Keijzer vandaar dat wij alsnog hier verdere en aanvullende schriftelijke vragen over stellen.

Deze vragen luiden als volgt.


1
Het plaatsen van ondergrondse containers dient in nauw overleg met omwonenden te gebeuren. D66 is er voorstander van, dat er van tevoren informatie-avonden worden gehouden met de omwonenden waarbij inspraak is over de plaats waar de containers komen. Is het juist, dat dit niet is gebeurd. Zo nee, waarom niet en hoe is de communicatie met de bewoners dan wel geweest?


2
Hoe worden de gesignaleerde problemen opgelost en is het college bereid om in overleg met de omwonenden alsnog een oplossing hiervoor te vinden c.q containers te verplaatsen. Zo ja, hoe wil het college dit doen en wat zijn de extra kosten hiervan. Zo nee, waarom niet?


3
Diverse partijen en ook D66 signaleren dat er bij en naast de ondergrondse containers afval wordt geplaatst omdat deze (te)vol zijn. Dit veroorzaakt een vies en rommelig straatbeeld. Het lijkt er op dat de afvalcontainers een te kleine capaciteit hebben c.q. te weinig worden geleegd. Is dit juist, zo ja kunt u aangeven wat u hier aan wilt gaan doen.


4
Burgerparticipatie (het betrekken van burgers bij beslissingen) staat hoog in het vaandel horen wij regelmatig van het college.Het college heeft mede op aandringen van D66 beloofd om deze participatie meer te gaan toepassen. Hoe verhoudt de procedure rond de plaatsing van de containers zich hiermee?

Burgemeester en wethouders zullen de vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.