Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Naar Menu

Nieuwe aanpassingen bruggen De Aker
23 november 2004

Een naar fluitend geluid, ruwe bekleding die voor schaafwonden zorgt bij valpartijen: de bewoners van De Aker zijn niet tevreden over hun 17 bruggen. Ondanks verschillende aanpassingen de afgelopen twee jaar bleven de klachten. Het stadsdeel gaat de bruggen nu rigoureus aanpakken.

Leuningen en bekleding
Afgelopen maandagavond konden buurtbewoners zich persoonlijk op de hoogte stellen van de plannen. Wethouder Pieter Harkema en enkele betrokken ambtenaren waren erbij om toelichting te geven. De grootste problemen zijn de leuningen, die bij harde wind een naar, fluitend geluid veroorzaken. En ten tweede zorgt de ruwe bekleding van de bruggen voor mogelijke schaaf- en andere wonden bij valpartijen.

Detail van de nieuwe leuningen

Open staal en hardhout
Het stadsdeel gaat nu stalen, open leuningen aanbrengen. De bekleding van de brug wordt van hardhout, waarover asfalt wordt aangebracht met een antisliplaag. Hierdoor moeten de problemen verleden tijd worden. De bruggen kunnen niet allemaal tegelijk worden behandeld, dan zou geen doorgang meer mogelijk zijn. Volgens planning zullen voor de zomer van 2005 alle bruggen zijn aangepast.

De aanwezige buurtbewoners waren erg enthousiast over de geplande aanpassingen. "Wat wordt het nu? Ik ben nieuwsgierig", zegt een vrouw terwijl ze met interesse de plannen bekijkt. "Fantastisch, ik ben blij dat er nu echt wat gaat gebeuren". "Het heeft even moeten duren", merkt een man op. "Maar ik ben blij dat er nu echt wat aan wordt gedaan."

De oude en de nieuwe leuningen