Gemeente Westervoort

Op dit moment wordt de hal van het gemeentehuis verbouwd om u vanaf januari beter van dienst te zijn. Wij vragen uw begrip voor de overlast.


* Wolter Visscherstraat 32, vervangen voorgevelpui
* De Camp 2, plaatsen raam in zijgevel

* Eigen Heim 25, bouw erkerpartij

* Molenlaan 17, plaatsen 2 dakkapellen

* Rijndijk 4, uitbreiden woning

* St. Anfriedlaan 5, wijzigen berging/overkapping Vergadering Welstand:
13.30 uur. Op de maandag daarvoor is de agenda in te zien bij de afdeling Ruimte & Samenleving. Bezoekers dienen zich bij die afdeling aan te melden, telefoon 026-3179531. Nadere informatie, onder meer over de concrete data van de verleende vergunningen, kunt u inwinnen bij afdeling Ruimte & Samenleving, tel. 3179531 Voor de hieronder genoemde activiteiten zijn de benodigde ontheffingen, vergunningen en toestemmingen verleend: Kapvergunningen

* De Weem 6, voor het kappen van 2 berken.
* Gemeente Westervoort, voor het kappen van 5 eiken en 1 esdoorn naast Vrouwenslag 2.
Kledinginzameling
In week 49 op dinsdag 30 november 2004 wordt een kledinginzameling gehouden door Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost. Heeft u bezwaar?
Inspraakprocedure Coop
Burgemeester en wethouders maken op grond van de gemeentelijke inspraakverordening, artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het vol-gende bekend.

I. Inleiding.
Al enige tijd bestaat het plan tot uitbreiding van de Coop-vestiging aan de Ganzenpoel - de Korte Griet te Westervoort. Bedoeling is om:
1. de winkel te verruimen;

2. op de verdieping woningen te realiseren;
3. het gebouw een kwaliteitsverbetering te geven en
4. de directe omgeving van de winkel (parkeren, laden en lossen etc.) opnieuw in te richten.

Voor de eerste gedachten daarover zijn twee informatie- en discussieavonden gehouden. Aan de hand van de ontvangen reacties zijn de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens is een ontwerp van een bestemmingsplanherziening opgesteld (de 9e partiële herziening van het bestemmingsplan "de Ganzenpoel"). De procedure kan nu een aanvang nemen. De eerste stap in dat proces is het geven van gelegenheid tot inspraak.

II. De inspraakprocedure.
De Wet op de Ruimtelijke Ordening verplicht tot het verlenen van inspraak, bij de voorbereiding en vòòr de officiële tervisielegging van ruimtelijke plannen. Met ingang van de dag na de verschijnings-datum van deze bekendmaking, liggen de op het ontwerp van de bestemmingsplanherziening betrek-king hebbende stukken, t.w.: a. de plankaart, voorschriften en toelichting; b. de rapporten en adviezen;
c. de overige informatie;

voor een ieder gedurende vier weken tot en met 23 december ter inzage. U kunt inzage krijgen in het gemeentehuis, afdeling Ruimte & Samenleving, Dorpsplein 1 te Westervoort, elke werkdag van: a. 08.00 - 12.30 uur zonder afspraak;
b. 14.00 - 16.00 uur op afspraak; telefoon 31 79 310; woensdagmiddag zonder afspraak en
c. 18.00 - 20.00 uur op elke maandagavond tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis.

Tegen betaling van de kosten op grond van de Legesverordening kunt u een kopie van de stukken krijgen. Financiële stukken (exploitatieopzet, taxaties, offertes, contracten e.d.) liggen niet ter inzage. Informatie over het plan kunt u ook nalezen op de gemeentelijke website: www.westervoort.nl onder: Coop.

Wilt u reageren ?
Tijdens deze vier weken kan iedereen schriftelijk zijn/haar reactie op het ontwerpplan geven. U moet uw reactie richten aan het college van burgemeester en wethouders van Westervoort, Postbus 40 te 6930 AA Westervoort. Eventueel kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om mondeling op het ontwerpplan c.a. te reageren. De zakelijke inhoud van een mondelinge reactie wordt beknopt voor u op schrift gesteld. Er wordt geen inspraakavond gehouden. Gelijk met de inspraakprocedure wordt het ontwerpplan om advies toegezonden aan een aantal (overheids)instanties. Dit is het overleg op grond van art. 10 van het Besluit op de ruimtelijke ordening. Ontvangen reacties worden in het inspraakverslag (III.) verwerkt.

III. De vervolgprocedure.
Na afloop van de inspraaktermijn worden de ingediende reacties gebundeld tot een inspraakverslag. De reacties worden daarin van commentaar voorzien; zij kunnen aanleiding geven om het ontwerpplan aan te passen. Als u gereageerd heeft dan ontvangt u daar een kopie van. Het verslag wordt ter inzage gelegd. Op dat moment is de procedure beëindigd. Tegen het besluit over de inspraak staat geen be-zwarenprocedure open. Op grond van de gemeentelijke inspraakverordening is het mogelijk om naar aanleiding van de in-spraakprocedure (over de wijze van uitvoering daarvan) een klacht in te dienen. Het gaat dan niet meer om de inhoud van de inspraak. In de bekendmaking over het einde van de inspraak staat dat vermeld.

IV. Inlichtingen.
Wilt u meer weten over het plan en de procedure ? Neemt u dan gerust contact op met de projectleider, heer E.G.A. van Karnenbeek van de afdeling Ruimte & Samenleving, bereikbaar onder telefoonnum-mer (026) 31 79 310.

Voorontwerp bestemmingsplan Hoogeind 3

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken in verband met het bepaalde in de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de gemeentelijke inspraakverordening het volgende bekend. In voorbereiding is een ontwerp van het bestemmingsplan 'Hoogeind 3'. Deze herziening heeft betrekking op de voormalige locatie van bakkerij Koenen en de naastgelegen percelen en heeft tot doel de bouw van 8 woningen mogelijk te maken.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt ten behoeve van de inspraak met ingang van 25 november 2004 tot en met 22 december 2004 gedurende vier weken bij de receptie van hetgemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort, voor een ieder ter inzage. Inzage kan worden verkregen:

* op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur;
* op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur en van 18.00 uur
- 21.00 uur;

* op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur.

Gedurende deze termijn is het mogelijk om schriftelijke inspraakreacties bij ons college in te dienen. Van de ingekomen inspraakreacties zal een verslag worden opgemaakt. Dit verslag wordt aan een ieder die aan de inspraak heeft deelgenomen toegezonden. Tevens wordt dit verslag ter inzage gelegd. Op 29 november 2004 is er van 19.30 uur tot 21.00 uur een inloopavond in de raadzaal van het gemeentehuis over het voorontwerp van het bestemmingsplan.

DWANGBEVELEN GEMEENTELIJKE BELASTINGEN.

Op 30 juni 2004 is de tweede en tevens laatste termijn voor de betaling van de gemeentelijke belastingen 2004 vervallen voor belastingplichtigen die:

* geen machtiging voor automatische incasso hebben afgegeven;
* waarvan de machtiging om administratieve redenen is ingetrokken;
* voor de reinigingsrechten zijn aangeslagen.

Met de dagtekening 31 augustus 2004 zijn aanmaningen verzonden. Tevens zijn met dezelfde dagtekening aanmaningen verzonden aan belastingplichtigen die over het jaar 2003 nog een aanvullende aanslag hebben ontvangen en waarvoor nog geen of gedeeltelijk betaling is verricht.

Vanaf eind november 2004 gaat de gemeentelijke deurwaarder op pad met dwangbevelen voor die belastingplichtigen die ook na het verzenden van de aanmaningen nog een belasting schuld hebben. Wij willen u er op wijzen dat de kosten van een dwangbevel, minimaal 35,00, voor rekening van de belastingplichtige komt.

Wijziging inning openstaande belastingschulden

In de Westervoort Post zijn in 2004 diverse publicaties geplaatst over de gemeentelijke belastingen, zoals het verzenden van de aanslagen, het vervallen van de verschillende termijnen en over het verzenden van aanmaningen. Vanaf november 2004 zal het incassobureau MANDAAT BV de administratieve afhandeling voor betekende dwangbevelen doen. Dit betekent dat betalingen van de openstaande belastingschuld, welke vermeld staat op het dwangbevel, geïnd worden door MANDAAT BV en niet meer door de gemeente Westervoort. Ook voor het treffen van een betalingsregeling zult u zich moeten wenden tot het incassobureau MANDAAT BV.
Het adres is: MANDAAT BV Postbus 103 6650 AC Druten Telefoonnummer: 0487- 518517
Begin december 2004 is er weer een gratis mogelijkheid om uw afvalcontainers te ruilen. Indien u liever grotere of kleinere containers heeft kunt u nu gebruiken maken van de gratis wisselronde.

De mogelijkheden zijn:

1. grijs: een 140 liter- of een 240 liter container
2. groen: een 80-liter- (een 140 litercontainer met inzetbak) of een 140-liter container.
echter kosten aan verbonden. U betaalt dan 20,00 voor het wisselen van één container en 30,00 voor het wisselen van twee containers. Westervoort werkt aan

Plan Kloosterdreef
Vanaf maandag 1 november 2004 wordt er gewerkt aan de definitieve bestrating van plan 'Kloosterdreef'. Gelijktijdig wordt het bestaand riool vervangen en een afzonderlijk riool voor hemelwater aangelegd. Plan 'Kloosterdreef' omvat de Kloosterdreef, een gedeelte van Schoonoord vanaf In den Bongerd tot aan Kloosterdreef en het aangrenzende terrein vóór de nieuwe woningen.

Tijdelijke verkeersmaatregelen:
Tijdens de uitvoering zijn de Kloosterdreef en een gedeelte van Schoonoord voor verkeer afgesloten. De woningen binnen het in te richten gebied zijn in elk geval wel te voet bereikbaar. De maatregelen betekenen verder dat de bewoners van het achterliggende gedeelte van de wijk Struikendoorn niet via Kloosterdreef hun eigen straat kunnen bereiken. De bewoners van de wijk Struiken zijn via een nieuwsbrief geïnformeerd. Tijdens de uitvoering worden de direct aanwonende door de aannemer nog per brief geïnformeerd wanneer welke gedeelten zijn afgesloten.

Te hard rijden

Op autosnelwegen en autowegen -ook in Gelderland- rijdt bijna een derde van de automobilisten regelmatig te hard. Voornaamste reden? 'Ik pas mijn snelheid aan aan het overige verkeer'. 'Ik pas mij aan' De voornaamste reden die Gelderlanders -en trouwens ook de overige Nederlanders- aanvoeren waarom ze te hard rijden op autosnelwegen (120km/u) en autowegen (100km/u) is dat ze zich aanpassen aan het overige verkeer. Dat is opmerkelijk, want 'slechts' een derde van de automobilisten rijdt daar te hard. 'Ik pas mij aan aan de snelheid van het overige verkeer' klinkt dus heel sociaal, maar het is gewoon een smoes.

Haast
Eerlijker zijn de ook nog bijna 30% van de automobilisten die gewoon toegeven dat ze haast hebben, en daarom te hard rijden. In de praktijk is de tijdwinst die je daardoor boekt echter minimaal: 'Straks sta je toch weer in de file of voor een stoplicht.'

Leuk om harder te rijden
Ook heel oprecht is de groep van ongeveer een kwart van de automobilisten die hardop durven zeggen dat ze het leuk vinden om de snelheidlimiet op auto(snel)wegen te overschrijden: 'Als je harder rijdt heb je wat te doen.'

Gevaarlijk?
De vraag is natuurlijk hoe gevaarlijk het is om op snelwegen harder te rijden dan is toegestaan. Snelwegen zijn toch de veiligste wegen die we kennen? Dat laatste klopt, maar dat komt vooral doordat je niet op een tegenligger kunt botsen, en bij gebrek aan kruisingen ook geen voorrangsfouten kunt maken. Maar àls het op een autosnelweg een keer raak is zijn de gevolgen ook dramatisch.

Bumperkleven
Te hard rijden op autosnelwegen komt dus niet zozeer in de ongevalsstatistieken naar voren. Te hard willen rijden wèl. Dat uit zich in bumperkleven: vlak achter je voorligger gaan hangen omdat je hem voorbij wilt, en hij links rijdt omdat hij ook al aan het inhalen is. En bumperkleven, onvoldoende afstand houden dus, is verreweg de belangrijkste oorzaak van ongevallen op autosnelwegen. Zelfs alleen maar te hard willen rijden is op autosnelwegen dus al levensgevaarlijk. En dan hebben we het nog niet eens over de fikse boetes voor bumperkleven en te snel rijden. Kijkt u daarvoor maar eens op www.verkeershandhaving.nl. Informatie over afstand houden vindt u ook op www.daarkunjemeethuiskomen.nl/.

groepsfoto.jpg (306770 bytes) Klik op de foto om deze te vergroten

De "dansers" van de gemeente Westervoort bedanken alle enthousiaste meedansers bij "Heel Nederland danst . en Westervoort danst mee"!