Persberichten regio Brabant-Noord 23/11

's-Hertogenbosch 23-11-2004

DISTRICT DEN BOSCH

AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING/MISHANDELING

s-Hertogenbosch - Dinsdagmorgen zijn een 39-jarige Vlijmense en een 19-jarige vrouw uit Kerkdriel op de Copernicuslaan in s-Hertogenbosch aangehouden voor belediging en mishandeling. De Vlijmense reed in een auto en belde niet handsfree. Op het moment dat zij daar een bekeuring voor kreeg begon zij de agent uit te schelden. De Kerkdrielse, die bij haar in de auto zat, ging door het lint en sloeg de agent meerdere malen. Zij is daarop aangehouden. De Vlijmense begon daarop ook te slaan en te krabben en is eveneens aangehouden. Beiden zijn voor verhoor ingesloten.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch - Maandagmiddag is een 29-jarige Bossche bij een winkel aan de Pastoor de Kroonstraat in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van een paar laarzen. De vrouw is voor verhoor ingesloten. Proces-verbaal is opgemaakt.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR BEZIT HARDDRUGS

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagmiddag op het Leonardo da Vinciplein in s-Hertogenbosch een 26-jarige Amsterdammer met harddrugs aangehouden. De man liet bij de controle een bolletje met heroïne vallen en probeerde te vluchten. Agenten van het bike-team hadden hem snel achterhaald. De verdachte is voor verhoor ingesloten en de drugs zijn inbeslaggenomen.

GEZOCHTE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag is op de Sint Teunislaan in s-Hertogenbosch een 32-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden omdat hij werd gezocht. Bij controle bleek dat de man nog voor ruim 1120,= aan boetes open had staan. Omdat de man niet kon betalen is hij ingesloten.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag is een 16-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voor mishandeling van een 17-jarige plaatsgenoot. De Bosschenaar wordt ervan verdacht het slachtoffer op de Sint Teunislaan met een mes in het gezicht te hebben gestoken. Het slachtoffer liep naar huis en is door zijn familie naar het Jeroen Boschziekenhuis gebracht. Hij kreeg een groot aantal hechtingen in het gezicht. De reden van de steekpartij is vermoedelijk gelegen in het feit dat het slachtoffer een korte relatie met de zus van de verdachte heeft gehad, waar laatstgenoemde het niet mee eens was. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

WAPENS AANGETROFFEN

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag zijn op de Burgemeester Burgerslaan in Rosmalen twee 21-jarige inwoners uit s-Hertogenbosch aangehouden voor wapenbezit. Bij controle van de auto van het tweetal, troffen de agenten een survivalmes en een gaspistool (voor afdreiging geschikt) aan. De wapens zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN AANRIJDING

Boxtel De politie zoekt getuigen van een aanrijding die op donderdag 18 november jl. plaatsvond op de Baanderherenweg in Boxtel. Een 20-jarige fietsster uit Udenhout raakte daarbij lichtgewond. De veroorzaker van de aanrijding reed door. De vrouw reed over de Baanderherenweg in de richting van de Van Hugenpothstraat. Terhoogte van een BP-tankstation werd zij van achteren aangereden door een personenauto. De bestuurder reed door. De politie verzoekt eventuele getuigen te bellen met de politie Boxtel via 0900-8844.

ILLEGALE VREEMDELING AANGEHOUDEN

Vught De politie heeft maandagmiddag aan de Jagersweg in Vught een 40-jarige illegale vreemdeling aangehouden. De man hing rond bij een woning aldaar. Bij controle bleek dat de man geen identiteitspapieren had en vertelde dat hij illegaal in Nederland was. Hij is aangehouden en ter vaststelling van zijn identiteit in Vreemdelingenbewaring gesteld.

VIJFTIEN VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ

Schijndel De politie heeft het onderzoek afgerond naar een vechtpartij die in de nacht van zaterdag 23 oktober op zondag 24 oktober op de Hoofdstraat in Schijndel heeft plaatsgevonden. Bij de vechtpartij raakte een 16-jarige jongen uit Schijndel lichtgewond aan zijn hand door een messteek van een 20-jarige plaatsgenoot. Laatstgenoemde werd aangehouden. De politie heeft inmiddels vijftien jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar voor deze zaak aangehouden en gehoord. Uit het onderzoek is gebleken dat de 20-jarige man heeft gestoken nadat hij ernstig werd bedreigd door de groep van vijftien jongeren. De man was met een paar collegas onderweg naar huis toen jongeren een opmerking maakte over een sigarettenpakje dat de man op straat gooide. Er ontstond een discussie waarop de jongeren zich dreigend opstelden tegen de man en zijn collegas. Hij werd o.a. uitgescholden en om zijn hoofd gepakt. De man wist te vluchten en ging zijn woning binnen. De jongeren bleven zich dreigend t.o.v. zijn woning en zijn collegas opstellen. De man kwam even later met een mes naar buiten. Om zijn collegas te ontzetten maakte hij een stekende beweging waarbij de 16-jarige jongen werd geraakt. De man werd op dat moment door de gewaarschuwde politie aangehouden. De vijftien jongeren werden in de loop van het onderzoek aangehouden voor hun rol in het incident. Inmiddels is iedereen weer op vrije voeten gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt.

MAN AANGEHOUDEN VOOR NIET BETALEN BOETES

Dinsdagmorgen is een 27-jarige man uit Veghel op de Lingestraat in zijn woonplaats aangehouden omdat hij nog voor 225,= aan boetes open had staan. Hij kon niet betalen en is daarom ingesloten voor vier dagen vervangende hechtenis.

AANGEHOUDEN VOOR TWEE BEDREIGINGEN

Veghel
De politie heeft maandagmiddag op de Julianastraat in Veghel een 20-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht donderdag 18 november een 20-jarige plaatsgenote telefonisch te hebben bedreigd. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. Tevens wordt zij verdacht van het bedreigen van haar 48-jarige moeder, eveneens woonachtig in Veghel. Dit zou plaats gevonden hebben op zondag 14 november op de Markt in Veghel. Ook de moeder deed aangifte. De verdachte is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

BROMFIETSERS BEKEURD

Veghel
De politie heeft maandagavond twee bromfietsers uit Veghel bekeurd op de Markt in Veghel. De twee reden op een bromfiets zonder helm. Toen ze werden aangesproken, bleek eveneens dat ze pas 15 jaar oud zijn. Tevens bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn. De bestuurder kreeg drie bekeuringen; voor het rijden zonder helm, besturen van een brommer onder de 16 en het rijden zonder verzekering. De bijrijder kreeg een boete voor het rijden zonder helm.

SNELHEIDSDUIVEL MOET RIJBEWIJS INLEVEREN

Odiliapeel Een 46-jarige inwoner van Ottersum heeft maandagavond zijn rijbewijs in moeten leveren. Op de Nieuwedijk in Odiliapeel reed de man 130 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Mill Dinsdagmorgen is bij een snelheidscontrole op de Bosweg in Mill het rijbewijs van een 35-jarige automobilist uit Eindhoven ingevorderd. De man reed 138 km/h waar slechts 50 km/h was toegestaan.