Ingezonden persbericht


Gezamenlijk persbericht GLTO, NLTO en WLTO

Datum: 23 november 2004
Nummer: 2004-27

Jan Heijkoop beoogd voorzitter LTO Noord

De vertrouwenscommissie, onder leiding van oud-LLTB voorzitter Koos Koolen, heeft maandag 22 november unaniem besloten Jan Heijkoop voor te dragen als voorzitter van LTO Noord. Tevens hebben de besturen van GLTO, NLTO en WLTO die dag de voordracht vastgesteld voor het eerste algemeen bestuur van LTO Noord. Deze procedure volgt op het besluit van vorige week maandag 15 november waarin de ledenraden van de GLTO, NLTO en WLTO besloten tot fusie over te gaan. Dit betekent dat vanaf 1 januari 2005 LTO Noord de belangen behartigt van de aangesloten land- en tuinbouwondernemers in de negen provincies boven de grote rivieren.

Het bestuur van LTO Noord bestaat uit negen leden. Beoogd voorzitter Jan Heijkoop is sinds 2003 voorzitter van de WLTO. Hij is agrarisch ondernemer in Oud-Alblas en runt samen met zijn broer een melkveehouderij- en een zuivelverwerkingsbedrijf. De kandidaat-voorzitter heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur en in het bedrijfsleven.

Vier bestuursleden komen uit de kring van provinciale voorzitters en vier uit die van sectorale vakgroepvoorzitters. Henk Brink (provincie Drenthe), Jannie Lamberts (provincie Overijssel), Henk Veldhuizen (provincie Utrecht), Siemen Ruiter (provincie Noord-Holland), Jan van Weperen (rundveehouderij), Jaap Haanstra (akkerbouw), Jan Scholtens (varkenshouderij) en Koos Hoogendoorn (glastuinbouw) worden voorgedragen voor benoeming.

De ledenraden van GLTO, NLTO en WLTO kiezen en benoemen op dinsdag 14 december a.s. de leden van het algemeen bestuur.


---

----------
WLTO-persberichten worden in de regel alleen via e-mail aan abonnees verstuurd en geplaatst op www.wlto.nl. U kunt zich als abonnee voor deze service aan-of afmelden op www.wlto.nl/nieuwsbrieven