Gemeente Moerdijk


BEDRIJFSSANERING MOGELIJK DOOR WONINGBOUW

Het college van burgemeester en wethouders is bereid het bestemmingsplan te herzien om de sanering van een bedrijf in Noordhoek mogelijk te maken. Het is de bedoeling dat op de locatie aan de Noordhoeksedijk 12-14 vijf woningen worden gebouwd.

Aan de Noordhoeksedijk was tot voor kort een mestvoorbereidingsbedrijf voor de champignonteelt gevestigd. De eigenaar wil het bedrijf slopen en naast de bestaande bedrijfswoning vijf nieuwe huizen bouwen. Het bestemmingsplan staat slechts de bouw van één extra woning toe. Het bedrijf is echter zo groot dat sanering niet haalbaar is als er maar één woning gebouwd mag worden.

Na overleg met de gemeente is de eigenaar op zoek gegaan naar alternatieven om toch meerdere woningen te kunnen bouwen. Hij is uitgekomen bij de provinciale regeling Ruimte voor ruimte. Deze regeling houdt zich bezig met bedrijfsbeëindigingen en de uitgifte van de daarbij behorende woningcontingenten. De eigenaar van het mestvoorbereidingsbedrijf heeft daar vier extra woningcontingenten gekocht. Dit betekent dat de extra woningen die nodig zijn voor de bedrijfssanering, niet van het contingent van de gemeente af gaan.

De gemeente is nu bereid het bestemmingsplan zo te herzien dat de plannen van de ondernemer mogelijk gemaakt worden. De kosten voor de herziening zijn voor hem. De ondernemer moet ook zorgen voor een goede ontsluiting van de huizen op de Noordhoeksedijk via een nieuwe parallelweg.