Gemeente Tilburg

PERSBERICHT

Primeur nieuwe halte T Bus in Goirle

Haltes vandaag geplaatst op locatie Dorpsstraat en Wittendijk

Vandaag zijn in Goirle de eerste twee nieuwe haltes voor T Bus geplaatst. Het betreft de toekomstige haltelocatie aan de Dorpsstraat/hoek Tilburgseweg, waar vanaf 3 april 2005 de T Bus langskomt en de al bestaande halte aan de Wittendijk. Vandaag zijn de abri s, de overdekte bushaltes, neergezet. De komende weken wordt de halte verder compleet gemaakt. Op donderdagmiddag 16 december a.s. wordt de eerste nieuwe halte voor T Bus officieel opgeleverd.

De komende maanden wordt hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe haltes. Ze komen op de belangrijkste overstappunten in de stad en maken het overstappen en wachten op de volgende verbinding zo aantrekkelijk mogelijk. Zo komen er nieuwe abri s (bushokjes), die helemaal transparant zijn en s avonds goed verlicht. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is vooral ook veilig. De abri´s zijn voorzien van klapstoeltjes en op de perrons komen banken. Het busperron krijgt een hoogte van 18 centimeter ten opzichte van de rijbaan. Hierdoor kan de reiziger makkelijker in en uit de bus stappen. Verder komt op alle nieuwe haltes een zuil met actuele reisinformatie. Hierop kan de reiziger zien op welk tijdstip de volgende bus vertrekt. Verder krijgen alle haltes afvalbakken en het merendeel van de haltes wordt voorzien van fietsbeugels.

De nieuwe haltes vormen straks, samen met de blauwe T Bussen, hét gezicht van het openbaar stadsvervoer in Tilburg en Goirle.

Voor de pers:
Esy Hoek, gemeente Tilburg, telefoon 013 - 542 88 35; Annely Peskens, gemeente Goirle, telefoon 013 - 531 06 14.