Gemeente Ede

nummer 244 / Ede, 23 november 2004

Brandweer Ede verspreidt Brandveiligheidskrant

Deze week valt in de gehele gemeente Ede de Brandveiligheidskrant in de brievenbus. Het informatieblad is gemaakt door de Edese Brandweer. De inwoners kunnen er in lezen hoe zij de brandveiligheid van hun huis kunnen vergroten.

Uit het bewonersonderzoek van de gemeente Ede blijkt dat een aanzienlijk deel van de bevolking graag meer informatie wil ontvangen over een betere brandveiligheid in huis. Uit een landelijk onderzoek naar woningbranden, waaraan ook brandweer Ede heeft meegewerkt, blijkt dat meer dan de helft van de woningbranden wordt veroorzaakt door menselijk handelen. In Nederland vallen jaarlijks bij brand gemiddeld 60 doden en ruim 500 gewonden. Voor het gemeentebestuur en de Edese brandweer is dit reden genoeg om extra aandacht aan brandveiligheid te schenken.

De Brandveiligheidskrant schenkt aandacht aan de drie Os: Onvoorzichtigheid, Onwetendheid en Onachtzaamheid. Brandweer Ede wil daarmee de inwoners van Ede wijzen op hun eigen mogelijkheden om brand en slachtoffers bij brand zoveel mogelijk te voorkomen. In een voorwoord prijst burgemeester R.C. Robbertsen het initiatief van het brandweerkorps.

De krant wordt in de laatste week van november thuisbezorgd. Bij de krant is een bewaarkaart gevoegd met belangrijke telefoonnummers en bekonpte informatie over wat men kan doen bij brand. Mocht men geen Brandveiligheidskrant hebben ontvangen, dan kan men die afhalen bij het informatiecentrum in stadskantoor De Doelen en bij de gemeenteloketten van Burgerzaken.
Voor meer informatie: afdeling Pro-actie en Preventie van de Brandweer in Ede, telefoon (0318) 68 69 11.