TomTom Traffic helpt gebruikers van TomTom Mobile om files te vermijden

Amsterdam, 23 november 2004 - Vanaf vandaag kunnen ook gebruikers van TomTom Mobile - de navigatieoplossing van TomTom voor smartphones - gemakkelijk files vermijden, dankzij TomTom Traffic. TomTom Traffic is een abonnementsdienst die live verkeersupdates doorgeeft aan TomTom navigatiesystemen.

Eenmaal op de smartphone geïnstalleerd en geactiveerd, krijgen gebruikers via TomTom Traffic elke paar minuten up-to-date informatie over de actuele verkeerssituatie op hun route. Staat er ergens een file of opstopping, dan kan een alternatieve route gekozen worden, zodat men toch tijdig op de bestemming arriveert.

Voor TomTom Traffic wordt gedetailleerde verkeersinformatie gebruikt van lokale informatiebronnen. Potentiële problemen worden al voor het vertrek getoond, zodat de bestuurder direct de beste route kan kiezen. Mocht de verkeerssituatie op de gekozen route onderweg veranderen, wordt de bestuurder zowel visueel als via een geluidssignaal gewaarschuwd. TomTom Traffic geeft de aard van het verkeersincident weer dan - voor zover bekend - en laat zien wat de gevolgen zullen zijn voor de reistijd. Indien gewenst, berekent TomTom Mobile dan direct een alternatieve route. De bestuurder houdt natuurlijk de controle over de te volgen route.

TomTom Traffic maakt gebruik van GPRS-verbindingen en intelligente compressietechnieken om de datacommunicatie tot een minimum te beperken.

TomTom Traffic is een abonnementsdienst, waarbij de gebruiker kan kiezen uit een maandabonnement van ¤9,95 of een jaarabonnement van ¤49. Klanten kunnen zich aanmelden via www.tomtom.nl, waar ook de benodigde software gedownload kan worden.

Meer informatie is te vinden op www.tomtom.nl.

Over TomTom
TomTom is wereldwijd leverancier van persoonlijke navigatieoplossingen voor mobiele mensen. TomTom biedt innovatieve en gemakkelijk te gebruiken navigatieproducten voor bekende hardware- en softwareplatforms. TomTom is in 1991 opgericht in Amsterdam en heeft vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de VS. De producten van het bedrijf worden verkocht via een distributienet van detailhandelaren in meer dan 15 landen. TomTom is door Intermediair verkozen tot meest innovatieve ICT-bedrijf van 2003. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.tomtom.nl.