Keuringsdienst van waren


VWA bestudeert publicatie over kamerparfums en luchtverfrissers

Nov 23 2004

De Europese Consumentenbond (BEUC) constateert in een publicatie dat kamerparfums en luchtverfrissers schadelijke stoffen bevatten. De VWA heeft inmiddels de onderzoeksresultaten opgevraagd. Op basis van die gegevens kan de VWA beoordelen of er aanleiding is om ook zelf de veiligheid van deze producten te testen.

Onderzoek in 2005

De VWA heeft voor 2005 een onderzoek gepland naar de risico's van toepassingen van geurstoffen. Aanleiding daarvoor is het toenemend gebruik van deze stoffen in verschillende productsoorten.

Bedrijf verantwoordelijk

Een bedrijf is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn producten. Bij introductie van een nieuw product, moet een bedrijf zelf met behulp van een risicoanalyse de veiligheid van het product voor de consument. De VWA controleert steekproefsgewijs of producten aan de wettelijke eisen voldoen. Daarnaast doet de VWA onderzoek naar aanleiding klachten of een melding.

Warenklachtenlijn

Heeft u vragen, klachten of twijfels over de veiligheid van consumentenproducten of signaleert u iets dat de voedselveiligheid in gevaar kan brengen? Dan kunt u 7 dagen per week en 24 uur per dag de Warenklachtenlijn van de VWA bereiken op het gratis telefoonnummer 0800 0488