Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


23 november 2004


Auto botst op meterkast


Een 70 jarige Apeldoorner botste maandagmorgen rond 10.40 uur met zijn op een meterkast. De man reed met zijn auto over de Oude Apeldoornerseweg. In de buurt van Malkenschoten verloor hij de controle over de auto en botste tegen twee verkeersborden. Daarna belandde de auto in een tuin en reed een elektriciteitsmeterkast omver om vervolgens boven op die meterkast tot stilstand te komen. De Nuon heeft de stroom afgekoppeld om daarna één en ander te herstellen. Hierna kon de auto worden weggesleept. De bestuurder bleef ongedeerd.


Agent in burger beledigd


Een 26 jarige Apeldoorner werd maandagmiddag door de politie aangehouden. De man fietste over de Korenstraat en hij werd door stadswachten hierop aangesproken. Hij weigerde af te stappen en fietste verder naar een supermarkt. Hier werd hij wederom aangesproken door de stadswachten die hem gevolgd waren. De man gaf aan haast te hebben en geen zin om te lopen. Hij ging de supermarkt in en werd bij buitenkomst door de stadswachten gevraagd te wachten tot de gewaarschuwde politie gearriveerd was. De Apeldoorner begon daarop heftig te schreeuwen. Een passerende agent in burger zag een en ander gebeuren. Hij legitimeerde zich en gelaste de man te blijven staan.
Hierop beledigde de Apeldoorner de politieman in burger. Kort daarop kon hij door de gearriveerde geüniformeerde politiemensen worden aangehouden en worden overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt een proces-verbaal op.


Bromfietsster raakt gewond


Op de Papegaaiweg in Wenum Wiesel vond maandag rond 11.15 uur een aanrijding plaats. Een 16 jarige bromfietsster uit Vaassen reed richting Apeldoorns-Dierens kanaal. Bij de Oude Zwolseweg kwam van een rechts een 29 jarige bestuurder van een tractor uit Apeldoorn. Zij begon te remmen om de tractor voor de laten gaan, maar slipte weg tegen de achterband van de tractor op. Het meisje werd met verwondingen aan haar been overgebracht naar het ziekenhuis.


Koe in gierput gevallen


Bij de politie kwam maandagmiddag rond 17.00 uur een melding dat er bij een boerderij aan de Molenvaart in Lieren een koe in de gierput terecht was gekomen. Twee andere koebeesten stonden met de achterpoten in de put. Deze koeien konden eenvoudig uit de put getrokken worden. De koe in de put, die gelukkig niet geheel gevuld was, moest door de brandweer Brummen eruit getakeld worden. Er was een rooster gekanteld waardoor de koeien in de put terecht gekomen waren.


32 bestuurders te hard

De politie heeft maandag (22/11) bij een controle op de Prins Willem-Alexanderlaan 32 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 1072 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km. Er is hier 50 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --