Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


23 november 2004


Vaassen - Vaassenaar aangehouden voor diefstal bromfiets


De politie heeft een 17 jarige Vaassenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. De tweewieler werd eind oktober jl. weggenomen bij een pand aan de Dorpsstraat in Vaassen. De verdachte bekende de bromfiets te hebben weggenomen en deze daarna te hebben verkocht. De politie maakt een proces-verbaal op.


Nunspeet - politie zoekt eigenaar vernielde fiets.


Op vrijdag (19-11) werd er bij de gymzaal aan de Piersonstraat een fiets (vermoedelijk kinderfiets) vernield. De wijkagent is bezig met een onderzoek en heeft inmiddels zicht op de mogelijke veroorzakers van de schade. Om tot een schaderegeling te komen wordt de eigenaar van de vernielde fiets verzocht contact op te nemen met de politie.


Nunspeet - verkeersongeval.


Op maandag (22-11) vond er rond 21.55 uur een aanrijding plaats op de kruising
Stationslaan en Dorpsstraat. Een 16-jarige bromfietser uit Nunspeet verleende geen voorrang aan een van rechts komende 44-jarige automobiliste uit Harskamp.
De bromfietser raakte gewond aan beide benen en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - schoorsteenbrand.

Op maandag (22-11) ontstond er rond 17.55 uur een schoorsteenbrand in een woning aan de Hofdijkstraat. Nadat de bewoners de open haard hadden aangestoken ontstond er rookvorming. Uit voorzorg werden de buren geëvacueerd. De brandweer was genoodzaakt de open haard af te breken om bij de brandhaard te komen. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een ondeugdelijk afvoerkanaal. Het schadebedrag is niet bekend.


Harderwijk - drankrijders betrapt.

Bij een politiecontrole op maandag (22-11) en dinsdag (23-11) bleken twee automobilisten onder invloed van alcohol. Op de Stationslaan blies een 33-jarige Harderwijker een promillage van 1,5. Bleek dat de man zonder rijbewijs reed omdat het roze papiertje reeds was ingenomen bij een vorige overtreding van alcoholgebruik in het verkeer. De man kan een proces-verbaal tegemoet zien.
Op de Oranjelaan blies een 48-jarige man uit Ermelo een promillage van 0,7 en kreeg een boete opgelegd.


Ermelo - winkeldief betrapt.

Een 43-jarige man, afkomstig uit voormalig Joegoslavië, werd op maandagmiddag (22-11) rond 13.00 uur aangehouden terzake diefstal uit een winkel aan Garsteland. Winkelpersoneel en een klant zijn achter de man aangerend toen duidelijk werd dat hij goederen had weggenomen zonder te betalen. Hij kon op de Julianalaan worden staande gehouden en later aan de politie worden overgedragen. In zijn kleding werden o.a. niet betaalde tubes tandpasta aangetroffen. Bij een eerste onderzoek bleek de verdachte illegaal in Nederland te verblijven. De man is ingesloten. De vreemdelingendienst doet nader onderzoek naar zijn identiteit en verblijfsstatus.


Wezep - inbraak vrachtauto.

In de nacht van zondag op maandag (21/22-11) werd er ingebroken in een vrachtauto aan de Rondweg. Het portierslot werd geforceerd. Ontvreemd werden oa autopapieren.
Bij een tweede vrachtauto bleef het bij een poging.


Harderwijk - Forse boete voor heling fiets


De politie heeft maandagmiddag (22/11) een 37 jarige man uit Hierden aangehouden nadat de man op de Deventerweg werd gesignaleerd met een gestolen fiets. De fiets bleek op 1 nov. jl. gestolen bij een flat aan de van Speyklaan in Harderwijk. De verdachte uit Hierden verklaarde de fiets niet te hebben gestolen, maar van een onbekende te hebben gekocht. De politie heeft de fiets ingenomen en na overleg met de officier van justitie werd hem een boete van E 220,- euro opgelegd.


Wezep - Zwollenaar aangehouden na onderzoek mishandeling


De politie heeft een 49 jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van het mishandelen van een man en een vrouw op de Oude Keizersweg in Wezep.
De slachtoffers, een 40 jarige man uit Wezep en zijn vriendin lieten op 23 augustus jl 's avonds hun honden uit op het veld achter het zwembad. De Zwollenaar liep daar ook met zijn hond en toen dit dier zich, mogelijk uit angst voor de andere honden, van de halsband loswurmde en er vandoor ging, maakte de verdachte zich zo kwaad, dat hij zowel de man en de vrouw te lijf ging. Beiden liepen licht letsel op en de man moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie kwam de verdachte op het spoor, nadat hij kortgeleden met zijn auto door de slachtoffers in Wezep werd herkend. Met die nieuwe aanvullende informatie kon de man worden opgespoord.


Elburg - oplichting via internet

Een 41 jarige man uit Elburg heeft aangifte gedaan van oplichting via internet. De man kocht computeronderdelen via de site Marktplaats.nl en betaalde via de bank het afgesproken bedrag, maar de goederen werden niet geleverd. Vermoedelijk zijn al meer mensen door dezelfde man of vrouw benadeeld. De politie stelt een onderzoek in.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --