Ingezonden persbericht


Portland Europe introduceert verrijkte versie NetPatrol

Onder andere remote beheer en interactie met WinGate

Zoetermeer, 23 november 2004 - Benelux-softwaredistributeur Portland Europe introduceert vandaag NetPatrol 1.1, het Network Intrusion Prevention-systeem van producent Qbik. De nieuwste release van de software zit boordevol nieuwe opties, waaronder 'remote' beheer en interactie van de software met WinGate, de geavanceerde internet- 'gateway' en communicatieserver van Qbik. De nieuwe extra's en aanpassingen van NetPatrol zorgen voor veiligere netwerken en vereenvoudigd beheer.

Met NetPatrol 1.1 speelt Qbik in op de toenemende vraag naar veilige, gebruiksvriendelijke netwerkbeheersoplossingen. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige versie betreffen het remote beheer van NetPatrol, de mogelijkheid om meerdere NetPatrol-engines tegelijkertijd via één console te beheren en de veelgevraagde interactie van de software met WinGate, een ander eersteklas product van Qbik.

Automatisch aanvallen pareren
"NetPatrol heeft alles in zich om een ware topper te worden", aldus George van Brugge, algemeen directeur van Portland Europe. "Intrusion Detection Systems waren jaren geleden al in zwang. De producenten beloofden destijds veel dat ze, achteraf gezien, niet hebben kunnen waarmaken. Dit tot grote ergernis van de gebruikers. Nu Qbik een volledige interactie tussen NetPatrol en WinGate heeft gerealiseerd, alsmede het remote beheer van alle aanwezige firewalls, hebben zij eindelijk de mogelijkheid snel én automatisch aanvallen op hun netwerk te pareren."

Prestatieverhogende aanpassingen
Naast de nieuwe opties bevat NetPatrol 1.1 allerlei prestatieverhogende aanpassingen. Die zorgen er onder andere voor dat per CPU-cyclus meer packets afgevangen en geanalyseerd kunnen worden. Ook worden er nu meerdere packet formats ondersteund, zodat netwerkbeheerders off-line de afzonderlijke packets met direct beschikbare tools onder de loep kunnen nemen.