Protestantse Kerk in Nederland


Korte inhoud Kerkinformatie december


* De Theologische Universiteit Kampen bestaat in december 150 jaar. Een interview met ds. Arie van der Waal over de ontwikkeling van typisch gereformeerd bolwerk naar een brede, eigentijdse kerkelijke theologieopleiding, met sinds kort ook de mogelijkheid om via de Leidse Onderwijsinstellingen(LOI)theologie op universitair niveau op afstand aan te bieden.
* Een artikel over de Thomasviering, een vorm van viering die afwijkt van een reguliere kerkdienst, maar die nog steeds aan populariteit wint. Wezenlijk onderdeel is: de heilige chaos, waarbij de deelnemers zich verspreiden over de kerk om op een eigen creatieve manier uiting te geven aan hun geloofsbeleving.
* Een interview naar aanleiding van de presentatie van Dienstboek II op 11 december in de Nicolaïkerk in Utrecht. Secretaris van de redactie Dienstboek, ds. Hans Uytenboogaardt vertelt onder meer over teksten die moeten aanspreken in de taal van de 21e eeuw.
* Veel informatie over diverse onderwerpen variërend van ledenregistratie na de vereniging, tips over het opzetten en onderhouden van een website in de lokale gemeente, en de verrassende resultaten van een onderzoek naar leefstijlen in de Protestantse Kerk in Nederland.