Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 23 november

Alkmaar 23-11-2004 - 16.06 uur

Doorrijden na aanrijding: politie zoekt getuigen Alkmaar, maandag 15 november 2004
Op maandagmorgen 15 november omstreeks 10.05 uur raakte een 60-jarige vrouw gewond bij een aanrijding op de rotonde Geesterweg - Scharloo - Kennemersingel in Alkmaar. De vrouw reed op een snorfiets en wilde op de rotonde rechtdoor rijden in de richting Kennemersingel. Hiervoor kruiste zij eerst de afslag naar het Scharloo. Een personenauto, die ook op de rotonde reed, sloeg af naar het Scharloo. Hierbij werd de vrouw op de snorfiets aangereden. Zij kwam ten val en brak een heup. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum, te Alkmaar. De bestuurder/bestuurster van de personenauto reed na het ongeval door en verdween vanaf het Scharloo rechtsaf de Stationsweg in.
De politie is op zoek naar de bestuurder/bestuurster van de personenauto (mogelijk een donkere Ford Escort) of naar getuigen van dit ongeval. De politie Alkmaar is bereikbaar onder tl.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding met drank
Alkmaar, maandag 22 november 2004
Op maandagmiddag omstreeks 16.50 uur reed een 31-jarige man uit Hoorn in een personenauto over de Kanaalkade in Alkmaar. Hij zag te laat dat een personenauto voor hem af moest remmen. Hierdoor ontstond een kopstaartaanrijding met materiele schade. Bij controle bleek de bestuurder alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 1070 ug/l. Dat is bijna vijf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Voetganger aangereden
Heerhugowaard, maandag 22 november 2004.
Op maandagmiddag omstreeks 15.50 uur werd een 13-jarige jongen uit Heerhugowaard aangereden op de Middenweg in zijn woonplaats. De jongen stond op de parkeerstrook naast de rijbaan en stak plotseling over zonder te kijken. Over de Middenweg kwam een 77-jarige Heerhugowaarder in een personenauto aangereden. De bestuurder zag de jongen te laat en reed tegen hem aan. Door de lage snelheid van de auto bleef het letsel van de jongen beperkt tot een hersenschudding. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Kopstaartaanrijding met letsel
Alkmaar, maandag 22 november 2004
Op maandagmiddag omstreeks 17.25 uur vond er op de Heilooër Tolweg te Alkmaar een kopstaartaanrijding plaats. Een 24-jarige vrouw uit Schermerhorn in een personenauto botste achterop tegen een bedrijfswagen, bestuurd door een 48-jarige man uit Hoofddorp. De vrouw had te laat gezien dat de bedrijfswagen afremde voor een file. De auto van de vrouw raakte zodanig beschadigd dat zij door de brandweer uit het wrak gehaald moest worden. De vrouw werd met mogelijk nekletsel overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Ook de chauffeur van de bedrijfsauto en een 39-jarige passagier uit Egmond aan den Hoef werden voor onderzoek naar nekklachten overgebracht naar het MCA.

Inbraak in woning
Alkmaar, maandag 22 november 2004.
Van zondag op maandag, tussen 18.00 en 16.30 uur, werd ingebroken in een tussenwoning aan de Coornhertkade in Alkmaar. De daders kwamen het pand binnen door aan de achterzijde een raam te forceren. Uit de woning werd alleen een GSM met oplader gestolen. Alkmaar, dinsdag 23 november 2004
Op dinsdagmorgen werd tussen 01.00 en 07.15 ingebroken in een hoekwoning aan de Kinheimstraat te Alkmaar. De daders kwamen het huis binnen door het glas uit een raam aan de achterzijde van het pand te verwijderen. Uit de woning werden geld en bankpassen ontvreemd.

Verkeerscontroles
Alkmaar, maandag 22 november 2004
Op verzoek van bewoners van de wijk Hoefplan werd op maandagmiddag en
-avond op verschillende plaatsen in de wijk gecontroleerd. De verkeerscontrole leverde maar liefst 96 bekeuringen op. Er werd geschreven voor te hoge snelheid (34x) waarbij als hoogste snelheid 68 km/uur werd gemeten, defecte fietsverlichting (50x) en het niet dragen van een veiligheidsgordel of valhelm.
Bergen, maandag 22 november 2004
Op maandagavond werd ook een verlichtingscontrole gehouden op de Bergerweg te Bergen. In totaal werden 24 (brom)fietsers gecontroleerd. Hiervan bleken er acht hun verlichting niet in orde te hebben. Zij kregen hiervoor een bekeuring.

Inbrekers aangehouden
Bergen, dinsdag 23 november 2004
Op dinsdagmorgen omstreeks 00.10 uur werd een inbraakpoging gedaan bij een woning aan d Rondelaan te Bergen. Twee mannen waren bij een woning gezien terwijl zij probeerden een raam te forceren. De gealarmeerde politie was binnen enkele minuten ter plaatse en trof in de directe omgeving twee mannen aan. De mannen (25 en 27 jaar oud en afkomstig uit Sijbekarspel en Hoorn) konden worden aangehouden. Er werd een speurhond (Tigo) ingezet die met de geur van de verdachten in zijn neus vlak bij de woning een weggegooide schroevendraaier terugvond. Onderzocht wordt of met deze schroevendraaier het raamkozijn van de woning werd bewerkt. De mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau te Alkmaar.

Alcoholcontrole
Zuidschermer, maandag 22 november 2004
Op maandagavond omstreeks 22.00 uur werd een 60-jarige Amsterdammer in een personenauto gecontroleerd op de Westdijk te Zuidschermer. De man bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 760 ug/l. Dat is drieëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.