Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 23 november 2004

Den Helder 23-11-2004 - 16.12 uur

Aanrijding met letsel
Winkel, maandag 22 november 2003
Op maandagmiddag omstreeks 17.20 uur raakte een 26-jarige man uit Nibbixwoud gewond bij een aanrijding op de kruising Oude Provincialeweg - Westfriesedijk te Winkel. De man reed op een bromfiets op het fietspad naast de Oude Provincialeweg. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een 66-jarige automobiliste uit Kolhorn. Zij sloeg linksaf de Westfriesedijk op en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer knieletsel opliep. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Alcoholcontrole
Wieringerwaard, dinsdag 23 november 2004
Op dinsdagmorgen omstreeks 00.30 uur werd op de Zuid Zijperweg in Wieringerwaard een 22-jarige man uit Groet gecontroleerd in een personenauto. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 430 ug/l. Dat is bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal.

Doorrijden na aanrijding: politie zoekt getuigen Den Helder, maandag 22 november 2004
Op maandagmiddag, omstreeks 12.30 uur, fietste een 26-jarige vrouw uit Wieringerwerf over de Luchthavenweg te Den Helder. Het betreft hier de parallelweg langs de Rijksweg ter hoogte van vliedveld de Kooij. Toen zij langs de toegangsweg naar het vliedveld reed, kwam hier tegen de rijrichting uit auto uit gereden. De bestuurder van de auto heeft de vrouw op de fiets vermoedelijk niet gezien en heeft haar aangereden. De vrouw kwam hierdoor ten val en brak haar pols. De bestuurder van de auto is na het ongeval direct weggereden.
De politie is op zoek naar de bestuurder of bestuurster van de personenauto (vermoedelijk een rode Volkswagen Polo of Golf) of naar eventuele getuigen van dit ongeval. De politie Den Helder is bereikbaar onder tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).