Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 23 november

Hoorn 23-11-2004 - 16.14 uur

Snelheidscontrole
Obdam/Hensbroek, maandag 22 november 2004
Op maandagmiddag en -avond werden snelheidscontroles gehouden op de Dorpsweg in Hensbroek en de Dorpsstraat in Obdam. De controles werden uitgevoerd op nadrukkelijk verzoek van omwonenden die zich storen aan de vaak hoge snelheden en het roekeloze gedrag van het verkeer. Op beide plaatsen geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. In totaal werden ruim 600 voertuigen gecontroleerd. Dit leverde 79 bekeuringen op. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur. Hoorn, maandag 22 november 2004
Op maandagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Keern in Hoorn. Van de 475 gecontroleerde voertuigen reden er 66 sneller da de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur.

Aanrijding met letsel
Zwaag, maandag 22 november 2004
Op maandagmiddag omstreeks 17.10 uur raakte een 63-jarige vrouw uit Zwaag gewond toen zijn een zebrapad aan de Wogmergouw in Zwaag overstak. Tijdens het oversteken werd zij aangereden door een 45-jarige vrouw uit Hoorn in een personenauto. De bestuurster had de overstekende vrouw niet gezien. Ten tijde van het ongeval regende het en de voetgangster was donker gekleed. Het slachtoffer moest met hoofdletsel voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.
Wijdenes, maandag 22 november 2004
Op maandagmiddag omstreeks 17.10 uur raakten de bestuurders van een personenauto en een motorfiets gewond bij een aanrijding op de kruising Provincialeweg - Blokdijk onder Wijdenes. Een 22-jarige vrouw uit Purmerend reed in een personenauto over de Blokdijk en verleende op de kruising et de Provincialeweg geen voorrang aan een van links komende motorfiets, bestuurd door een 38-jarige man uit Grootebroek. Beide bestuurders werden voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Beroving pizzakoerier
Zwaag, maandag 22 november 2004
Op maandagavond omstreeks 18.30 uur werd op de Klokketuin in Zwaag een 18-jarige man uit Zwaag beroofd. Het slachtoffer werkte als bezorger voor een pizzabedrijf. Hij moest naar de Klokketuin om daar een bestelling af te leveren. Toen hij in het portiek van een woonblok stapte werd hij met een mes bedreigd door twee mannen. Nadat zij de pizzakoerier zijn geld afhandig gemaakt hadden gingen de mannen er vandoor. Beide verdachten waren gekleed in lange donkere jassen en hadden hun hoofd en gezicht bedekt van capuchons en shawls.

Woninginbraak
Obdam, dinsdag 23 november 2004
Op dinsdagmorgen, tussen 01.30 en 02.30 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Houtsnip te Obdam. De daders kwamen het pand binnen door met een steen het keukenraam te vernielen. Uit de woning werden autosleutels ontvreemd. Hiermee werd een personenauto weggenomen. Het ging om een zwarte Opel Astra met kenteken XH-PG-73.