Provincie Zuid-Holland

Bekendmaking winnaars Zuid-Hollandse Vormgevings-prijs 2004

De Provincie Zuid-Holland reikt jaarlijks de Zuid-Hollandse Vormgevingsprijs uit aan drie veelbelovende jonge vormgevers. Op 26 november 2004 om 16.00 uur zal de gedeputeerde van Cultuur van de Provincie Zuid-Holland, dhr. Erik van Heijningen, de winnaars van de drie disciplines bekend maken. Zij krijgen elk een geldbedrag van ¤ 2.500. Tevens wordt bekendgemaakt wie de publieksprijs 2004 mag ontvangen.

'Het hangt in de lucht' is de titel van de tentoonstelling van de Zuid-Hollandse Vormgevingsprijs 2004 in het Stedelijk Museum Het Prinsenhof in Delft waar van 5 november tot en met 5 december 2004 het werk te zien is van de twaalf jonge vormgevers die zijn genomineerd voor deze stimuleringsprijs. Een deskundige jury selecteerde uit 60 kandidaten in totaal twaalf genomineerden voor de disciplines visuele communicatie, ruimtelijk ontwerpen en product ontwerpen. De kandidaten zijn afkomstig van de Haagse Hogeschool, Technische Universiteit Delft, Grafisch Lyceum Rotterdam, Willem de Kooning Academie Rotterdam, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, Hout- en Meubileringscollege Rotterdam, Vakschool Edelsmeden en Juweliers Schoonhoven en het Albeda College Rotterdam.

De genomineerden voor 2004 zijn voor de disciplines:

Visuele Communicatie: Sarah CarlierRosa Vitalie De JongEdwin StolkLéon Kranenburg & Marnix Arends

Ruimtelijk Ontwerpen: Hanneke La MarkAnnemarie BootAlice van DuijnEsther Stam

Product Ontwerpen: Philip RossNienke NijhofJet Prevosth Marianne Boudesteijn

De juryDe jury bestaat uit Monique Mulder van Mattmo concept/design, Ank Trumpie, conservator modern keramiek van Museum Het Princessehof Leeuwarden, Harm Tilman, hoofdredacteur van het architectuurtijdschrift de Architect, Sjouk Hoitsma, conservator mode en textiel van het Historisch Museum Rotterdam.

Prijsuitreiking Vormgevingsprijs 2004

Locatie: Stedelijk Museum Het Prinsenhof Sint Agathaplein 1, 2611 HR DelftPrijsuitreiking: vrijdag 26 november om 16.00 uurTentoonstelling: 5 november tot en met 5 december 2004Openingstijden: di - zat 10.00 - 17.00 uur, zon en feestdagen 13.00 - 17.00 uur

Vanaf het NS-station is het museum lopend bereikbaar in circa 8 minuten. Buslijn 129 en tramlijn 1 stoppen bijna voor de deur (halte Het Prinsenhof). In de directe omgeving is parkeergelegenheid.

De Zuid-Hollandse Vormgevingsprijs wordt in opdracht van de provincie Zuid-Holland georganiseerd door Kunstgebouw, Stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland. Het concept en de uitvoering van de tentoonstelling en de publiciteit is in handen van het Rotterdamse ontwerpbureau VollaersZwart.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22