Provincie Overijssel

Werkzaamheden Ganzesluis Kampen enkele weken uitgesteld

Op verzoek van Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft Rijkswaterstaat het verwijderen van de tweede noodbrug over het Ganzediep in Kampen stilgelegd. Gevolg hiervan is dat de noorderbrug de komende weken blijft liggen en dat de bewoners van het Kampereiland hiervan gebruik kunnen blijven maken.

De provincie wil in overleg met alle betrokken zoals de omwonenden, het gemeentebestuur van Kampen, Rijkswaterstaat en de statencommissie Bereikbaarheid bekijken welke mogelijkheden resten om tot een oplossing te komen voor de fietsers over de Ganzeburg.

Een vertegenwoordiging van bewoners van het Kampereiland vraagt aandacht voor de veiligheid van fietsende kinderen over de brug. Volgens de bewoners is de oversteek over de Frieseweg niet veilig, en willen daarom dat de noodbrug aan de noordzijde van de nieuwe Ganzenbrug ook in de toekomst blijft bestaan.

De komende periode wordt gebruikt om in overleg met alle betrokkenen een goede en duurzame oplossing te vinden, waar alle partijen zich in kunnen vinden.

De gemeenteraad en Provinciale Staten moeten dan op korte termijn besluiten nemen die in het brede overleg worden voorbereid.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl
© 2004 Provincie Overijssel