Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 23 november 2004
Nummer: 2004-28

WLTO organiseert voorlichting over boeren en tuinders in financiële problemen

De agrarische sector staat onder enorme druk. Door lage productprijzen komen steeds meer ondernemers in financiële problemen. Dit komt mede doordat ondernemers vaak te laat bij de hulpverlenende instanties aankloppen. De schade kan worden beperkt als men op tijd aan de bel trekt. Daarom organiseren de WLTO-commissie Identiteit en de provinciale besturen van de WLTO informatiebijeenkomsten voor afdelingsbestuurders.

Vertegenwoordigers van de Rabobank, het ondernemersklankbord, de Zelfhulporganisatie van bedrijfsbeëindigers (ZOB) en WLTO Advies presenteren tijdens deze bijeenkomst de mogelijkheden van advisering en ondersteuning met betrekking tot onder meer managementvraagstukken, financiële problemen en bedrijfsbeëindiging.

De ervaring leert dat agrarisch ondernemers die in de problemen zijn gekomen, veelal te laat externe hulp inschakelen. Dit komt mede doordat men niet bekend is met de mogelijkheden en men moeilijk over de problemen praat met anderen. Door de bijkomende stress verliest men een deel van het probleemoplossend vermogen. Praten met een deskundige buitenstaander kan dan verhelderend werken.

Bij de bijeenkomst met het thema 'De rol van de WLTO-afdeling in het netwerk rond de ondernemer' zijn enkele deskundige sprekers uitgenodigd. De heer J. Stolze van Rabobank Zevenhuizen-Moerkapelle gaat tijdens zijn inleiding 'Financiering tussen start en finish' in op de kerntaak van de bank, de visie op de sector en de de heer G. Hakkesteegt verzorgt een presentatie over de betekenis van het ondernemersklankbord voor agrariërs. De heer J. van Paassen stelt de Zelfhulporganisatie van bedrijfsbeëindigers (ZOB) voor en vertelt wat zij voor leden kan betekenen. WLTO-adviseur A. Dijkshoorn licht toe welke de mogelijkheden WLTO Advies heeft om de agrarisch ondernemer zo goed mogelijk bij te staan bij bovenstaande onderwerpen.

Na de inleidingen is er gelegenheid om met de sprekers van gedachten te wisselen over de actuele situatie en hoe de WLTO als belangenbehartiger op de diverse problemen kan inspringen.

De informatieavond voor de afdelingsbestuurders in Zuid-Holland begint om 19.45 uur in De Pleisterplaats aan de Middelweg 20 in Moordrecht. Op 16 december is in Akersloot de bijeenkomst voor de Noord-Hollandse bestuurders. De sprekers komen dan uit die provincie.

Deze bijeenkomst is een initiatief van de WLTO-commissie Identiteit in samenwerking met de provinciaal besturen van de WLTO en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.

Noot voor de redactie (