INSIGNIS COMMUNICATIETRAJECTEN

SOCUTERA bestaat 40 jaar

Morgen, 2 oktober, is het precies 40 jaar geleden dat de Stichting SOCUTERA begon met uitzenden. Dit jubileum wordt uitgebreid gevierd tijdens het jaarlijkse SOCUTERA-seminar op dinsdag 23 november in theater De Balie te Amsterdam, tijdens het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA).

SOCUTERA staat voor 'Stichting ter bevordering van Sociale en Culturele doeleinden door Televisie en Radio'. SOCUTERA stelt wekelijks drie maal tweeënhalve minuut televisiezendtijd ter beschikking aan goede doelen en maatschappelijke organisaties op de publieke zenders Nederland 1, 2 en 3. Wekelijks is er een instelling die op deze wijze haar activiteiten onder de aandacht brengt.

De stichting beleefde haar eerste uitzending .Tekens van leven. op 2 oktober 1964. SOCUTERA is opgericht naar aanleiding van de eerste succesvolle televisieshow .Open het Dorp., gepresenteerd door Mies Bouwman, in 1962. Deze marathonuitzending bracht maar liefst 21 miljoen gulden op.

Tijdens het SOCUTERA seminar 2004 zal aandacht worden geschonken aan het 40-jarig bestaan van de stichting. SOCUTERA hecht er waarde aan hard te blijven werken aan de toekomst van tv-zendtijd voor goede doelen en het geven van voorlichting over tal van maatschappelijke onderwerpen.

Het seminar is bedoeld voor directies en afdelingen communicatie van goede doelen en maatschappelijke organisaties.

Tijdens het seminar zal ook de SOCUTERA-prijs 2004 worden toegekend aan de organisatie die het afgelopen jaar de beste uitzending in het kader van SOCUTERA heeft gemaakt. Alle goede doelen en maatschappelijke instellingen die het afgelopen jaar van de zendtijd van SOCUTERA gebruik hebben gemaakt, dingen mee naar deze prijs.


----------

Einde persbericht.