Gemeente Baarn

Prijsuitreiking fotowedstrijd Landschapsontwikkelingsplan

12-11-2004

Op dinsdag 23 november vindt om 19.30 uur in het gemeentehuis van Soest de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd uitgeschreven in het kader van het landschapsontwikkelingsplan Eemland. In totaal stuurden 35 mensen 96 fotos in.

Prijswinnaars zijn:

1e prijs: Hans Erkelens, Bunschoten Spakenburg, foto van de schaapskudde op de Eemdijk bij de monding van de Eem in het Eemmeer.

2e prijs: Wim Smeets, Bunschoten Spakenburg foto van een kleurige slootkant met weiland in Bunschoten
3e prijs: Johan van Vulpen, Amersfoort
foto van fietsers in een ruim landschap en een prachtige wolkenlucht op de Coelhorsterweg
Zij ontvangen allen een regionaal verassingspakket van de Eemlandhoeve.

Momenteel wordt door de gemeenten Baarn, Bunschoten Spakenburg, Eemnes en Soest in samenwerking met het gewest Eemland en Brons+partners landschapsarchitecten gewerkt aan een landschapsontwikkelingsplan. De laatste jaren is er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van beleid voor het buitengebied van de gemeenten. Het resultaat hiervan is een brede verzameling beleidsdocumenten rondom themas als recreatie, natuurontwikkeling en cultuurhistorie. In het landschapsontwikkelingsplan wordt de brede verzameling beleidsdocumenten verwerkt naar één integrale visie. Deze visie dient als basis voor de vertaling naar concrete uitvoeringsprojecten. Op dit moment is het project in de fase van de visievorming. Meer hierover kunt u vinden op de websites van de deelnemende gemeenten of van het Gewest Eemland.