Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


23 november 2004


Onderwerp: controle OCHTENDGLOREN


Tijdens een gezamenlijke controle van de politieregio's Noord- en Oost-Gelderland, IJsselland en Twente, het KLPD, de douane, de Koninklijke Marechaussee, de dienst Motorrijtuigenbelasting, de Voedsel en Warenautoriteit , het Openbaar Ministerie en de Autobahnpolizei zijn afgelopen nacht op de A 1 in beide richtingen honderden bestuurders van auto's en vrachtwagens gecontroleerd. Een diversiteit van overtredingen werd geconstateerd.


Bij de twee parkeerplaatsen aan de A 1 onder Twello (oost- en westwaarts) werd vannacht de 39-ste controle "OCHTENDGLOREN" gehouden. Doel is het terugdringen van alcoholmisbruik in het verkeer en het opsporen van allerhande overtredingen op het gebied van de verkeerswetgeving. Daarnaast lette de politie ook op zaken die betrekking hebben op verdovende middelen en criminaliteit.


Gedurende de 6 uur durende controle werden in het begin van de nacht selectief auto's van de snelweg naar de beide parkeerplaatsen geloodst, later moest al het verkeer een controle ondergaan. In totaal werden 690 auto's en 91 vrachtwagens gecontroleerd. Van de andere passerende voertuigen werd de snelheid gemeten en van de ruim 3000 voertuigen reden er 777 te hard met als uitschieter 194 km terwijl men daar 120 km mag rijden.


Een greep uit de verkeersovertredingen: 3 x onder invloed, 52 x geen rij- en kentekenbewijs bij zich, 4 x niet in het bezit van een rijbewijs, 13 x defecte verlichting, 7 x geen APK, 2 x niet verzekerd, 8 x gladde banden, 1 x geen goede remmen en 1 x rijden tijdens ontzegging. Een auto met rode diesel als brandstof werd aangetroffen en een mogelijk omgekatte auto waarbij het chassisnummer niet te vinden was. Voor deze feiten werden bekeuringen uitgeschreven en sommige auto's zijn (tijdelijk) uit het verkeer genomen voor een nader onderzoek.


Daarnaast werden 2 stiletto's en een mes in beslag genomen, stonden 3 bestuurders gesignaleerd die nog een boete moesten betalen, werd een autoambulance aange-troffen die als gestolen stond gesignaleerd, werd een auto met inbrekersgereedschap gecontroleerd. Een auto met verdachte personen die in Twente was gesignaleerd reed ook de fuik in en de identiteit van betrokkenen kon worden vastgesteld.


Bij de vrachtwagen kregen 5 bestuurders een bekeuring omdat zij onvoldoende rusttijd in acht hadden genomen, het zelfde aantal had de tachograafschijf niet juist ingevuld, 2 voertuigen waren te zwaar beladen en een de temperatuur van een koelwagen met vis bleek te hoog te zijn met het risico op bederf.


De controle bleek ook nu weer zinvol en de 40-ste staat al weer gepland !
Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --