Versatel Telecom International NV


- PERSBERICHT -

Versatel tekent meerjarig contract met Free Record Shop en breidt dienstverlening aan ABN Amro uit

Amsterdam, 23 november 2004. Versatel Nederland B.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het een meerjarig contract met Free Record Shop heeft gesloten. Tevens breidt Versatel zijn dienstverlening aan ABN Amro Nederland uit. De nieuwe overeenkomst met Free Record Shop en de uitbreiding van het contract met ABN Amro vertegenwoordigen een gezamenlijke totale omzetwaarde van circa 3,8 miljoen.

Voor Free Record Shop koppelt Versatel in totaal 5 kantoren en 300 winkels tot een Virtual Private Network (VPN). Daarnaast introduceert Versatel IP-pinnen bij de winkels van Free Record Shop. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Fujitsu Services, welke verantwoordelijk is voor de levering van de zogenaamde pinpads. De aanvulling op de dienstverlening van ABN Amro behelst een upgrade van de bandbreedte voor het huidige IP VPN netwerk van het bedrijf.

Atilla Gültuna, Managing Director van Versatel Nederland, verklaart: "Met deze contracten bewijst Versatel wederom zijn voorlopersrol op het gebied van IP VPN. De introductie van IP-pinnen bij Free Record Shop is een belangrijke aanvulling op ons IP VPN portfolio. En de opwaardering van het netwerk van ABN Amro Nederland toont het gebruiksgemak van deze schaalbare dienstverlening aan".

Met VPN diensten kunnen diverse klantlocaties efficiënt en transparant met elkaar worden verbonden en flexibel worden opgewaardeerd. Versatel levert en beheert het complete netwerk, inclusief apparatuur op locatie, en voorziet indien gewenst in een uitgebreide eindgebruikersrapportage.


- EINDE -

Versatel Nederland B.V. is onderdeel van Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA). Versatel heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is een concurrerende telecommunicatie operator en toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in haar thuismarkten in Nederland, België en Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in het bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt ruim 1 miljoen klanten en circa
1.900 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.com.