Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 23 november

* OVERVAL AUDIOWINKEL
ROTTERDAM - Maandagavond werd een audiowinkel in de Ebenhaezerstraat overvallen. Omstreeks half acht drongen drie gemaskerde mannen de winkel binnen. Onder bedreiging van vuurwapens werden een aanwezige klant en een personeelslid gesommeerd hun zakken leeg te halen en werden uit een vitrine een aantal mobiele telefoons gepakt. Met hun buit aan handtelefoons en een nog onbekend geldbedrag renden de overvallers vervolgens in de richting Utenhagestraat. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* WATERLEKKAGE; HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam stelde maandagmiddag omstreeks drie uur, naar aanleiding van een waterlekkage, een onderzoek in een woning op de Parkweg in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 600 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL
ROTTERDAM - Maandagmiddag rond vijf uur liep een 56-jarige man uit Goirle bij een bedrijf in de Zaltbommelstraat hoofd- en ribletsel op, nadat hij van een trap was gevallen en daarbij een val van zo'n drie meter maakte. Het slachtoffer werd na stabilisatie door personeel van de Medische Urgentie Helikopter door ambulancepersoneel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek ingesteld.


* ILLEGAAL VUURWERK IN BESLAG GENOMEN
STELLENDAM - Politiemensen van het district De Eilanden stelden maandagavond omstreeks kwart over zeven, naar aanleiding van verkregen informatie, een onderzoek in een woning aan de Nieuweweg in. In een schuur achter de woning werden dozen met illegaal sier- en knalvuurwerk, in totaal 205 kilo, aangetroffen. De 49-jarige eigenaar werd in de woning aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Het vuurwerk werd in beslag genomen en zal worden vernietigd.


* PROSTITUTIE-ACTIE KEILEWEG
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield maandagavond negen prostituées aan, die buiten de prostitutiezone op de Keileweg tippelden en daar diverse passanten, onder wie ook politiemensen in burger, aanspraken.
Alle vrouwen kregen een gebiedsontzegging uitgereikt. Een aantal kreeg ook een dagvaarding-in-persoon voor een zitting van de kantonrechter.


* MAN VALT UIT BAK HOOGWERKER
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks kwart over vijf raakte tijdens loswerkzaamheden op de Innsbruckweg een 46-jarige man uit Rotterdam zwaargewond, nadat hij uit een bak van een hoogwerker was gevallen. Tijdens het uitrijden van een vrachtwagen in combinatie met de hoogwerker, kantelde de hoogwerker, waarna het slachtoffer van vijf meter hoog viel en vervolgens terecht kwam op het trottoir. De man werd met ernstig letsel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.


* BEWONERS TIJDENS BRAND MET LADDERWAGEN UIT WONING GEHAALD

ROTTERDAM - Dinsdagmorgen om zes uur brak door onbekende oorzaak brand in een woning op de eerste etage in de Zwart Janstraat uit. De brandweer, die 'middelbrand' maakte, haalde met een ladderwagen in totaal vier bewoners van het pand en drie mensen uit belendende woningen. Twee van hen moesten ter plaatse door ambulancepersoneel aan lichte rookvergiftigingsverschijnselen worden behandeld. De brand was na een halfuur onder controle. De betrokken woning liep aanzienlijke rook- en waterschade op.