Rijn & Venen 09.35 uur

Utrecht 23-11-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Aanhoudingen harddrugs

MIJDRECHT Vrijdagavond 19 november heeft de politie acht aanhoudingen verricht in verband met bezit en handel in harddrugs.

Na ingesteld onderzoek heeft de politie vier mannen aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Eén van de mannen, een 20-jarige inwoner van Mijdrecht, werd rond 21.00 uur aangehouden op een parkeerterrein aan de Hoofdweg, de andere drie mannen, van 23, 25 en 28 jaar, uit Mijdrecht en Utrecht, werden rond 22.45 uur aangehouden in een woning op de Dukaat. Drie andere verdachten werden eerder op de avond aangehouden vanwege het bezit van harddrugs. Zij werden na verhoor heengezonden.

De politie heeft in de woning aan de Dukaat een doorzoeking verricht, waarbij een hoeveelheid harddrugs en geld werden aangetroffen en in beslag genomen. In de woning bevond zich ook een mogelijke illegaal, deze man is aangehouden.

De vijf mannen zijn in verzekering gesteld en maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Besloten werd dat vier van hen nog tien dagen in voorlopige hechtenis moeten blijven. Van de vijfde man is de inverzekeringstelling verlengd met drie dagen.

Dieseldief aangehouden

BREUKELEN Dinsdagochtend rond 00.15 uur heeft de politie op de Merwedeweg een 25-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van diefstal van diesel uit een kraanwagen.

De man werd opgemerkt door de bestuurder van de kraanwagen. De bestuurder rook diesel toen hij naar het voertuig toeliep. Daar zag hij de man wegrennen, terwijl er een slang uit de tank hing en er meerdere jerrycans met diesel naast de kraan stonden. De bestuurder en een collega hebben de auto van de man klemgezet en konden hem aangehouden toen hij naar zijn auto ging. Vervolgens hebben zij de man overgedragen aan politie. De Utrechter moest mee naar het politiebureau. Hij deed afstand van de gestolen diesel.