Eemland zuid, 08.55 uur

Utrecht 23-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Vierde verdachte schietpartij aangehouden

AMERSFOORT - De politie heeft maandagochtend om 06.00 uur een 25-jarige Amersfoorter aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij in de Trompetstraat op dinsdagavond 17 augustus.

In dit onderzoek zijn al eerder drie verdachten aangehouden; een 28-jarige Amersfoorter een 25-jarige Amersfoorter en een 36-jarige Hooglander. De man is ingesloten in het politiebureau voor nader onderzoek. Nog meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

(Zie nieuwsberichten district Eemland zuid d.d. 18-08-2004: Geschoten, d.d. 01-09-2004: Verdachte aangehouden en d.d. 14-10-2004: Opnieuw verdachte aangehouden).

Autoradio

AMERSFOORT In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 november werden twee mannen aangehouden.

Rond 02.20 uur bevond een politieman zich in zijn vrije tijd op het Kamp. Daar werd hij aangesproken door een man op een fiets, die hem een autoradio te koop aanbood en daarna doorfietste. De politieman waarschuwde de meldkamer en gaf een signalement van de verdachte door. Ter plaatse gestuurde politiemensen zagen de verdachte op de Van Randwijcklaan fietsen, maar raakte hem vervolgens kwijt. Wel zagen ze een bekende van hen, een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, lopen. Zij controleerden hem en troffen een autoradio onder zijn jas aan, waarop hij werd aangehouden.

Kort daarna zagen politiemensen de eerste verdachte, een 28-jarige man uit Amersfoort, op de Vinkenbaan en hielden hem aan. Hij bleek niet meer in het bezit van de autoradio te zijn. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Dronken

LEUSDEN Op maandag 22 november wenste een automobilist niet aan een onderzoek mee te werken.

Rond 20.30 uur kreeg de politie de melding dat een kennelijk dronken man op de Randweg in een auto was gestapt en was weggereden. Politiemensen gingen die kant op en troffen de automobilist bij een nabij gelegen benzinestation aan. Daar werd de verdachte, een 51-jarige man uit Nijkerk (Gld), aangehouden.

In het politiebureau weigerde hij mee te werken aan de ademanalyse, ook toen die medewerking gevorderd werd. Vervolgens werd hem de mogelijkheid geboden aan een bloedproef mee te werken. Toen hij dit weigerde, werd dit van hem gevorderd. Hij bleef echter bij zijn weigering. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Straatroof

AMERSFOORT Op maandag 22 november werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 06.35 uur liep een 42-jarige vrouw uit Amersfoort over de Berkenweg. Zij zag dat een man met haar meeliep en plotseling rukte de man haar tas van haar schouder en ging er vandoor.

Na de melding werd door meerdere politie-eenheden een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

Signalement:

Donker getinte (niet negroïde) man, 20 40 jaar, slank postuur, 1.70
1.80 meter, bruine ogen. Hij sprak accentloos Nederlands en droeg een donkergrijze jas, zwarte broek en zwarte schoenen.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.