Politie Flevoland

Drie aanhoudingen overvallen pizzakoeriers

Hoofddorp/Almere 23-11-2004 - Rechercheurs van de politie in de Haarlemmermeer hebben in samenwerking met Politie Flevoland de afgelopen week twee mannen in de leeftijd van 21 en en eentje van 38 jaar aangehouden. Het trio komt uit Amsterdam en uit Almere.

Zij worden verdacht van drie gewapende overvallen op pizzakoeriers. De bewapening bestond uit een mes en een wapenstok. Er zou ook een vuurwapen zijn gebruikt. De overvallen vonden plaats op 20 augustus en 31 augustus, beide in Almere en op 3 september te Badhoevedorp. Bij één van de overvallen in Almere werd geweld gebruikt en raakte een pizzakoerier lichtgewond.

De rechercheurs uit de Haarlemmermeer concludeerden tijdens hun onderzoek naar de overval in Badhoevedorp al snel dat er een verbinding was met de twee overvallen in Almere. Daarom werd de samenwerking gezocht met Politie Flevoland. De eerste verdachte kon op 16 november in Weesp worden aangehouden. De laatste verdachte werd op 21 november te Amsterdam aangehouden.

Tijdens de eerste verhoren bekenden alle drie verdachten al snel hun aandeel in de overvallen. Het mes en de wapenstok werden in een auto van één van de verdachten teruggevonden. De buit (in totaal enkele honderden euros) werd door de verdachten verdeeld en opgemaakt.

///////////////////////////////////////////Einde bericht/////////////////////////////////////////////////////////

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Kennemerland. Het e-mailadres van Fred Kluit, voorlichter is: FRED.KLUIT@KENNEMERLAND.POLITIE.NL