LENSINK VAN BERKEL COMM.

Start voorlichtingssite www.datkloptvoorjehart.nl

Persbericht

Start voorlichtingssite www.datkloptvoorjehart.nl

Een aspirientje per dag verminderd de kans op hart en vaatziekten

Amersfoort, 23 november 2004 Begin november is een voorlichtingscampagne gestart om mensen meer bewust te maken van de risicofactoren van hart- en vaatziekten.
Ondanks betere technieken en innovatieve inzichten blijven hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één.

In Nederland overlijdt 37% van de mensen aan de gevolgen van hart- en vaatziekten. Risicofactoren voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten zijn: roken, overgewicht, diabetes mellitus, leeftijd, geslacht en erfelijkheid. Het stoppen met roken en minder eten is vaak moeilijk vol te houden en vaak is een medicamenteuze ondersteuning noodzakelijk.

Hoe groot het risico voor elk individu is, kan worden ingeschat middels de test op site www.datkloptvoorjehart.nl Aan de hand van tips en informatie kan iedereen lezen wat goed is voor je hart. Wat niet veel mensen weten is dat naast meer bewegen, niet te zwaar worden en niet roken, een dagelijkse inname van een aspirientje, met een lichte dosering, het bloed en dus het hart goed in beweging houdt. Met een online-zelftest kan eenvoudig worden ingeschat of iemand meer risico loopt op hart- en vaatziekten.
In overleg met de huisarts kan met zekerheid worden vastgesteld of iemand in aanmerking komt voor deze effectieve en goedkope therapie.

Alleen een arts kan een aspirientje voorschrijven dat echt klopt voor je hart zoals bijvoorbeeld een Ascal Brisper (100mg), Carbasalaatcalcium Aspirine Protect of ASA.

Voor meer informatie: www.datkloptvoorjehart.nl