KPN NV

|                                                       |Datum                   |
|KPN breidt zijn pan-Europese IP VPN dekking            |23 november 2004        |
|uit via SingTel                                        |                        |
|                                                       |                        |
|                                                       |Nummer                  |
|                                                       |04/063                  |
|                                                       |                        |
|                                                       |                        |
Singapore Telecommunications Limited (SingTel), de leidende communicatiegroep van Azië en KPN, een van de grotere service providers op de Europese telecommunicatiemarkt, maken vandaag bekend dat hun IP VPN MPLS* netwerkdekking aanzienlijk is uitgebreid dankzij een gezamenlijke distributieovereenkomst.

Door de verbinding van de IP VPN MPLS netwerken van beide carriers kunnen SingTel en KPN de positie van elkaars uitgebreide netwerken op de eigen markten in het Aziatisch-Pacifisch gebied en Europa verder versterken.

Samen bieden deze twee ondernemingen dekking voor meer dan duizend pop's (Points-of-Presence, knooppunten in datanetwerken) die zowel alle grote bedrijven in de logistiek, gezondheidszorg en industrie als de grote financiële centra van de wereld omvatten. De ondernemingen zullen hun marketing- en verkoopactiviteiten op elkaar afstemmen om de levering van netwerkoplossingen aan hun zakelijke klanten te verbeteren.

Dankzij deze samenwerking kunnen SingTel en KPN hun zakelijke klanten een one-stop service bieden - met netwerken die naadloos op elkaar aansluiten en volledig kunnen worden beheerd - die uiterst betrouwbaar en veilig is in het hele Aziatisch-Pacifisch gebied, Europa en de VS.

De heer John van Vianen, Senior Vice President, KPN, zei: "Het doet ons veel genoegen dat we de partner zijn van SingTel, de leidende communicatiegroep van Azië. Met haar uitgebreide infrastructuur in het Aziatisch-Pacifisch gebied, gekoppeld aan haar specialistische kennis van, en inzicht in de telecommunicatiemarkt in Azië, voegt SingTel waarde toe aan onze samenwerking, aangezien zij ons kan helpen onze klanten te verbinden in de zeer snel groeiende economieën in Azië.

"Als hun pan-Europese distributiepartner kunnen we de klanten van SingTel beter bedienen door ze een groter bereik in Europa te bieden met hetzelfde constante hoge kwaliteitsniveau en innovatieve IP VPN diensten die KPN zijn klanten in Europa biedt."

De heer Thomas Yeo, Vice President Marketing, Corporate Business Group, van SingTel zei: "We zijn zeer verheugd dat we samen met KPN, een vooraanstaande en betrouwbare partner, gaan werken aan de uitbreiding van onze netwerkdekking in heel Europa. Onze klanten zullen van deze samenwerking profiteren aangezien we nu een IP VPN dienst kunnen bieden die completer is en naadloos aansluit op de mondiale communicatiebehoeften van onze klanten in zowel het Aziatisch-Pacifisch gebied als in Europa. De samenwerking met KPN maakt deel uit van onze strategie om SingTel duidelijk te positioneren als een leidende communicatiegroep in Azië, die inspeelt op de groeiende behoefte aan connectiviteit tussen het pan-Europese gebied en Azië."

"Dit is het bewijs dat SingTel streeft om haar klanten de beste netwerkoplossingen te bieden door middel van grootschalige aanwezigheid en betrouwbare infrastructuur op alle continenten. We zullen de uitstekende relaties en samenwerkingsverbanden de komende 12 maanden verder uitbouwen om zo de concurrentiepositie van SingTel op de mondiale telecommunicatiemarkt te versterken." aldus de heer Yeo.
* MPLS technologie stelt ondernemingen in staat prioriteiten toe te kennen aan datastromen in een privé-netwerk door ze in te delen in serviceklassen, waardoor het veiliger en betrouwbaarder wordt.

Over KPN
Het internationale netwerk van KPN bestaat uit een ultramodern data/IP backbone met een naadloos dekkingsgebied, dat grote zakelijke en financiële centra van Europa bestrijkt. Via de EuroRings van KPN, een glasvezelnetwerk met een zeer hoge capaciteit, is iedere netwerkoplossing voor zowel carriers als bedrijven te leveren.

KPN is een telecommunicatiebedrijf dat een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige en innovatieve telecommunicatiediensten levert aan zowel particuliere als zakelijke klanten. De kernactiviteiten van KPN zijn onder meer vaste netwerkservices in Nederland, mobiele communicatie in Nederland, Duitsland (E-Plus) en België (BASE), en IP/data services. Aan het eind van het tweede kwartaal van 2004 had KPN 7,6 miljoen klanten vaste telefonie, 1,6 miljoen internetklanten en 15,6 miljoen mobiele klanten. Kijk voor meer informatie over KPN op www.kpn.com.

Over SingTel

Met ondernemingen en investeringen overal ter wereld is SingTel de leidende communicatiegroep van Azië. SingTel bedient zowel particuliere als zakelijke klanten en streeft ernaar om het beste op het gebied van mondiale communicatie te bieden aan klanten in het Aziatisch-Pacifisch gebied en daarbuiten. Met aanzienlijke activiteiten in Singapore en Australië (via de 100% dochteronderneming SingTel Optus) biedt de Group een uitgebreide dienstenportefeuille waaronder spraak- en datadiensten via het Vaste en Mobiele Net en via Internet. Om te voldoen aan de behoeften van internationale ondernemingen heeft SingTel een netwerk van 32 kantoren in 16 landen in het Aziatisch-Pacifisch gebied, Europa en de VS. Deze kantoren stelt SingTel in staat om betrouwbare en hoogwaardige netwerkoplossingen te leveren aan haar klanten, hetzij zelf of samen met lokale partners. De Group heeft ook belangrijke deelnemingen in India, Indonesië, de Filippijnen en Thailand. Samen met haar regionale partners is SingTel, met meer dan 56 miljoen klanten actief op zes markten, de grootste mobiele operator van Azië.

SingTel heeft wereldwijd meer dan 19.000 mensen in dienst en had in het jaar dat eindigde op 31 maart 2004 een omzet van S$12 miljard (US$7,17 miljard) en een netto winst na belastingen van S$4,49 miljard. Kijk voor meer informatie op internet: www.singtel.com en www.optus.com.au.


Noot voor de redactie (

KPN NV