Heijmans N.V.

Heijmans succesvol met vastgoedselecties

Heijmans (bouw, infrastructuur en vastgoedontwikkeling) bouwt met zes gewonnen prijsvragen aan de groei van het koopwoningenbedrijf. Sinds 1 juli 2004 werden ongeveer 1050 woningen aan de voorraad toegevoegd.

Eén van de kernactiviteiten van Heijmans is de ontwikkeling van woningen. In aantallen gemeten behoort Heijmans tot de top 3 in Nederland. Doelstelling voor 2008 is de verkoop van 4.500 woningen. Voor het grootste deel (circa tweederde deel) ontwikkelt Heijmans woningen op (via opties of eigendom) gecontroleerde gronden. Streven is om meer woningen te ontwikkelen op basis van conceptuele vaardigheden, veelal als partner van lokale overheden of corporaties, zonder dat daarbij controle over de gronden wordt uitgeoefend. Dergelijke ontwikkelposities ontstaan veelal via prijsvragen of selecties door locale overheden op basis van de creatieve inbreng door Proper-Stok, onderdeel van Heijmans.

Sinds 1 juli jl. werden door Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling circa 1050 woningen verworven via gewonnen prijsvragen of selecties:
- in Leusden in samenwerking met gemeente Leusden, Woningstichting WSL en zorginstelling Laak & Eem circa 200 woningen en circa 10.000 m2 commerciële ruimte alsmede een Brede School met parkeervoorzieningen
- in Woerden circa 140 woningen in plan Carré in samenwerking met gemeente Woerden en SWW
- in Loenen worden 49 woningen en 29 vrije kavels ontwikkeld in plan Cronenburgh
- op plan Kerk en Zanen in Alphen aan de Rijn 48 appartementen
- aan de Parkweg Noord in Schiedam ongeveer 500 woningen in samenwerking met Stichting WoonPlus
- plan De Ark in Wageningen 76 appartementen, 2500 m2 commerciële ruimte, een supermarkt en een parkeergarage

's hertogenbosch 23 november 2004
Voor meer informatie
Fons van Lith
Directeur concerncommunicatie

+ 31 73 5289232/+31 6 51314952
flith@heijmans.nl

Profiel
Heijmans is in bouw, infrastructuur én in vastgoedontwikkeling een grote, leidende onderneming. Heijmans combineert vakmanschap met conceptuele verbeeldingskracht en staat voor vernieuwend ondernemerschap. Heijmans wil een voorhoederol en voorbeeldfunctie vervullen in full- service dienstverlening. De onderneming biedt integrale oplossingen: van idee en ontwerp tot en met onderhoud en beheer. De activiteiten worden uitgevoerd in Nederland, België, Engeland en Duitsland en leveren op jaarbasis een omzet van ongeveer 2,6 miljard op met circa 10.000 medewerkers.

Heijmans nv - http://www.heijmans.nl