Politie Limburg-Zuid

Datum ( dinsdag 23 november 2004

Sittard; medicijnen gestolen uit auto dierenartsarts

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een auto van een dierenarts die geparkeerd stond bij een woning aan Ophoven in Sittard. De inbraak vond plaats tussen 20.30 uur en 08.30 uur. Bij deze inbraak werden een dokterstas met inhoud, dierengeneesmiddelen en een autoradio gestolen. De medicijnen betreffen pijnstillers en antibiotica in flesjes.

De politie zoekt getuigen.

Bunde; 18-jarig meisje bijna ontvoerd

Maandagavond omstreeks 21.30 uur, hebben twee tot nu toe onbekende mannen op het Stationsstraatje in Bunde geprobeerd een 18-jarig meisje uit die plaats te ontvoeren.

Het slachtoffer was op weg na het NS-station naar huis en werd op zeker moment aangesproken door een inzittende van een donkere personenauto, vermoedelijk een Golf 4. Toen de man het meisje naar een straat vroeg, negeerde zij hem en liep door. Vervolgens reed de auto verder waarna de bestuurder iets verderop plotseling stopte en de bijrijder uitstapte. Deze greep het meisje vast en probeerde haar kennelijk in de auto te trekken. Dit lukte niet omdat het meisje zich verzette. Hierna verdwenen de mannen met hun auto in de richting van het NS-station. Van de daders ontbreekt elk spoor.

De politie is op zoek naar getuigen (0900 - 8844).

Maastricht; flink aantal bekeuringen
In samenwerking met de toezichthouders van de gemeente heeft de politie dinsdag gecontroleerd op de Grote Gracht, de Brusselsestraat, de Grote Staat en de Wyckerbrugstraat in Maastricht. Extra aandacht werd geschonken aan het rijden in strijd met de geslotenverklaring en het rijden door het voetgangersdomein. Daarvoor werden 103 processen-verbaal opgemaakt.

Internet www.politie.nl
Email communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --