Provincie Zuid-Holland

Subsidie voor duurzame energie

Stimuleringsregeling duurzame energieprojecten verlengd tot 2007

Tussen 1 december 2004 en 1 maart 2005 kan opnieuw subsidie worden aangevraagd voor duurzame energieprojecten. Voor de stimuleringsregeling die tot 2007 van kracht is in totaal 3 miljoen euro beschikbaar. Voor de eerste termijn is 790.000, - euro beschikbaar.

Het College van Gedeputeerde Staten heeft de voorwaarden vastgesteld waaraan voorstellen voor duurzame energieprojecten moeten voldoen en daarmee de Stimuleringsregeling duurzame energie, die in 2002 is opgesteld enigszins aangescherpt. Om voor subsidie in aanmerking te komen moeten de projecten, naast energiezuinig en duurzaam ook grootschalig en/of innovatief zijn, leiden tot meer acceptatie van de technologie en een duidelijke uitstraling hebben naar de samenleving. Bij de beoordeling van de subsidieaanvragen zal ook worden gelet op de diversiteit van de ingediende voorstellen.

Voorbeelden van eerder gesubsidieerde projecten zijn de warmte-koudeopslag op het bedrijventerrein Maaldrift II, 5000m2 zonnepanelen op het dak van Oceanium Blijdorp, warmte voorziening uit zee voor woningen in het Scheveningse Duindorp, zonnecollectoren op daken van gerenoveerde flats van woningbouwcorporaties, warmte- en koudeopslag in woningen voor gehandicapten, energiezuinige huizen in Zoetermeer en de entree van het Erasmus Medisch Centrum waar zonnepanelen en zogenaamde windwalls zijn aangebracht.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22