Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB introduceert Federator Module voorbedrijfsomvattende informatie-uitwisseling

Gebruikers kunnen met Federator Module archieven vanaf verschillende locaties delen via één zoekportal

Amsterdam, 23 november 2004 - ZyLAB, gevestigd marktleider op het gebied van document imaging en full-text retrieval software, maakt bekend dat de nieuwe Federator Module per direct beschikbaar is. Met de nieuwe module kunnen organisaties webservers op meerdere sites doorzoeken vanaf een enkele locatie en met één zoekopdracht. De zoekopdracht kan worden uitgevoerd in alle geselecteerde archieven, ongeacht hun locatie.

Een ZyIMAGE Webserver helpt de gebruiker met de toegang tot de gearchiveerde content via een webinterface. Hierdoor kan via elke computer met een standaard webbrowser worden verbonden met het archief om informatie op te zoeken. Ondernemingen met veel vestigingen installeren vaak een Webserver op elke locatie om de informatie die relevant is voor die specifieke locatie te kunnen archiveren en beheren. De Federator Module maakt het mogelijk om al deze ZyIMAGE Webservers op meerdere locaties gelijktijdig te doorzoeken vanuit elke locatie in het netwerk.

Het resultaat van een zoekopdracht in meerdere archieven wordt door de Federator Module gepresenteerd in een enkele resultatenlijst via een standaard internetbrowser. Hoewel de Federator Module de feitelijke resultatenlijst toont, verloopt het document retrieval-proces buiten de Federator Module om. Het document wordt rechtstreeks onttrokken uit het archief waarin het zich bevindt.

"Het voordeel van deze oplossing is dat elke locatie de eigen archieven kan bijhouden, wat in veel gevallen veel voordeliger is dan het combineren van alle informatie in een centraal archief. En dat terwijl de informatie wel beschikbaar is aan medewerkers op andere locaties", aldus Dr. ir. Jan C. Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "Nu kunnen organisaties met vestigingen op verschillende locaties dus al hun gearchiveerde informatie doorzoeken met één zoekopdracht, ongeacht het ZyLAB-archief waarin de informatie is opgeslagen."

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. Twintig jaar geleden ontwikkelde ZyLAB het product ZyINDEX, dat al snel de meest gebruikte oplossing werd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. In 1991 kwam ZyLAB's belangrijkste product ZyIMAGE op de markt, de beste zoekmachine voor grote collecties gedigitaliseerde papieren en elektronische bestanden. De evolutie van ZyLAB gaat door met ZyIMAGE 5.0, dat een volledig open-source XML framework bevat en geschikt is voor papier, elektronische bestanden, e-mail en bijna alle vormen van multimedia. ZyIMAGE 5.0 vormt de kern van ZyLAB's complete oplossingen voor het archiveren, doorzoeken, vinden, ordenen, delen en reproduceren van documenten, die onder andere worden toegepast bij juridische-, financiële- en overheidsinstellingen. ZyLAB heeft wereldwijd installaties op meer dan 7.000 locaties met ruim 300.000 gebruikers. Vanuit haar kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië kan ZyLAB haar klanten ter plekke een snelle dienstverlening bieden. Meer informatie kan worden gevonden op: www.zylab.com


---

Voor redactionele informatie: PB1704 Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: marald@influx-pr.com , website: www.influx-pr.com