Provincie Zuid-Holland

Week extra verkeershinder in Waddinxveen en Boskoop

De werkzaamheden aan de hefbrug in Boskoop duren nog tot en met 15 december. Tot die tijd kan het autoverkeer van de brug stapvoets in twee richtingen van de brug gebruikmaken. Het verkeer wordt met tijdelijke lichten geregeld. Vrachtverkeer kan alleen in oostelijke richting over de brug omdat de doorrijdhoogte door de werkzaamheden beperkt is. Voor voetgangers en fietsers blijft de pontonbrug in de vaart.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de werkzaamheden een week eerder waren afgerond. Een aantal onvoorziene zaken zoals vernielingen en diefstal zorgen voor vertraging. Afgelopen vrijdag is de hefbrug weer voor het personenautoverkeer in twee richtingen en voor het vrachtverkeer in één richting opengesteld (oostelijk). Maar omdat gistermiddag de hoogtebeperking door te hoog verkeer kapotgereden is, heeft de provincie besloten het verkeer, buiten de spits met behulp van verkeerslichten over één rijstrook te leiden. De veiligheid van de werknemers kan anders niet langer gegarandeerd worden.

Door de vertraging kon een overlapping met de werkzaamheden bij de aanleg van de rotonde Coenecoopbocht in Gouda niet voorkomen worden. De werkzaamheden aan de rotonde Coenecoopbocht zijn op 1 december zover afgerond dat het autoverkeer de rotonde en de Coenecoopbrug kan gebruiken.

De provincie probeert in overleg met de gemeenten Waddinxveen en Boskoop probeert met aanvullende maatregelen de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Dit gebeurt door onder andere het vaarverkeer te clusteren en de groentijden van de verkeerslichten te verruimen.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22