Provincie Flevoland




Ruim 2,1 miljoen Europees geld voor Parkruit

Het College van Gedeputeerde Staten heeft besloten een bijdrage van 2,1 miljoen uit het Europees programma beschikbaar te stellen ten behoeve van de herstructurering van het woongebied tussen de kust en het stadscentrum van Lelystad.

De groeidoelstelling van Lelystad met circa 80.000 inwoners in 2008, wordt bevorderd door de ontwikkeling van de kuststrook, de bouw van nieuwe woonwijken en de vernieuwing van het Stadshart. Daarnaast is herstructurering nodig van een aantal bestaande woonwijken. In de vorm van wijkontwikkelingsplannen (WOPs) streeft de gemeente Lelystad naar het omvormen van bestaande wijken, zodanig dat zij met de nieuwe wijken kunnen concurreren.

Er is voor gekozen de zogenaamde Parkruit als eerste aan te pakken vanwege de strategische ligging van dit gebied tussen de kust en het stadscentrum. Op die manier wordt de ontwikkeling van de kuststrook en het Stadshart parallel geschakeld met de aanpak van de tussengelegen wijken. Deze aanpak omvat behalve bouwkundige aanpassingen en vernieuwing ook maatregelen met betrekking tot de inrichting van de openbare ruimte, openbare voorzieningen, infrastructuur, wijkbeheer en sociale- en economische ontwikkeling.

HJet project omvat de revitalisering van de openbare ruimte van woonwijken die aan de noordzijde wordt begrensd door de Houtribdreef, aan de zuidzijde door de Visarenddreef, aan de oostzijde door de Stationsdreef en aan de westzijde door de kuststrook van Lelystad. De voorgenomen revitalisering zal een economische stimulans betekenen voor het gebied. Enerzijds zal ruimte ontstaan voor nieuwe bedrijvigheid, anderzijds levert een verbeterd woon- en leefklimaat en een verbeterd imago van de wijken een beter vestigingsmilieu op voor bedrijvigheid.