2e persbericht van dinsdag 23 november 2004

Eindhoven 23-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten inbraak aangehouden

Drie Eindhovenaren zijn dinsdagochtend rond 4.30 uur aangehouden op de Otto Veniusweg. Ze worden ervan verdacht dat ze kort daarvoor hebben ingebroken in een horecazaak aan het Kleine Tongelrepad. Een ruit van de buitendeur werd ingeslagen, waarna de kassa met daarin enkele tientallen euros werd meegenomen. Een getuige had gezien dat de daders van de inbraak er in een auto vandoor gingen. Gewaarschuwde agenten zagen die auto even later op de Otto Veniusweg rijden en hielden de drie inzittenden aan. In de wagen lag inbrekersgereedschap. Het drietal (33, 34 en 35 jaar oud) is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Bekeuringen bij controles

Dinsdagochtend tussen 6.45 en 7.45 uur is een verlichtingscontrole gehouden op de Overloop. Daarbij werden 13 bekeuringen uitgeschreven aan weggebruikers waarvan de verlichting niet in orde was. Aansluitend werd tot 9.00 uur gecontroleerd op de Deurneseweg, het Berkveld en de Wolfsputter Baan. Tien weggebruikers kregen op die plaatsen een bekeuring omdat ze door het rode verkeerslicht reden.

Budel: Inbraken

In de nacht van maandag op dinsdag is op twee plaatsen in Budel ingebroken. Uit een bedrijf aan het Schutstraatje verdween een computer. Een raampje van het pand was opengebroken. Uit een kantoor aan het Capucijnerplein verdwenen een computer en twee beeldschermen. Er is hier geen inbraakschade ontdekt.

Vessem: Fietster gewond

Een 54-jarige fietster uit Hoogeloon is dinsdagochtend rond 7.30 uur bij een aanrijding op de Hoogeloonseweg gewond geraakt. Ze werd daar aangereden door een 45-jarige automobilist uit Bergeijk. Die verleende de fietster geen voorrang toen hij vanuit de Grootakker de Hoogeloonseweg wilde oprijden. De vrouw is met rug- en heup-klachten opgenomen in het ziekenhuis.

Son: Snelheidscontrole

Op de Ekkersrijt 5000 is dinsdag tussen 9.40 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 602 gecontroleerde voertuigen reden er 58 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Asten: Vogels weggehaald

Uit een volière in een tuin bij een woning aan de Kerkstraat zijn 17 vogels weggehaald. Het gaat om 11 kanaries, 4 vinken en 2 sijsjes. Dat gebeurde tussen maandag 14.00 uur en dinsdag 10.00 uur. Het schuifje van de kooi is geopend.