Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM, DAM
Vijf verdachten vast voor openlijke geweldpleging
Met de aanhouding van vier jongemannen in de leeftijden 16 (2), 17 en 18 jaar uit Zaandam (2) en Krommenie (2) denkt de politie de openlijke geweldpleging en mishandeling te hebben opgelost. Een 17-jarige Zaandammer is al eerder aangehouden en zit in bewaring. De rest is in verzekering gesteld. Op 14 november werd een 16-jarige jongen uit Koog aan de Zaan op straat mishandeld door een groep. Hierbij heeft de Koger een aantal gebroken tanden, een hersenschudding en een scheve neus opgelopen. Omdat de meeste verdachten minderjarig zijn wordt het onderzoek onder verantwoordelijkheid van de afdeling Jeugdzaken van de politie gedaan.

09:08 23-NOV-04
WORMER, VEERDIJK
Bedrijfsinbraken
De politie onderzoekt een inbraak bij diverse bedrijven waarbij enkele computers zijn gestolen. In een voormalig fabriekspand zijn diverse bedrijven gevestigd. Via steigers bij een naastgelegen pand is men op het dak gekomen en door verbreking van een toegangsdeur naar binnen gegaan. Daar zijn vervolgens meerdere deuren opengebroken en diverse bedrijven doorzocht.

13:23 22-NOV-04
OOSTZAAN, RIJKSWEG A8
Vrachtauto in de brand
Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Koog aan de Zaan zette de auto aan de kant toen er rook onder het dashboard vandaan kwam. Even later stond de truck met oplegger van een transportbedrijf uit Wijdewormer in lichterlaaie. De brandweer heeft de brand geblust en het wrak is afgevoerd. Tijdens de werkzaamheden zijn gedurende een half uur drie van de vier rijstroken afgesloten geweest.

04:50 23-NOV-04
ZAANDAM, WESTZANERDIJK
Politie pakt inbreker op gestolen fiets
Een 31-jarige man zonder vaste woonplaats is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van inbraak. De man fietste geheel in het zwart gekleed op een onverlichte fiets. De agenten lieten hem stoppen en vonden bij hem inbrekersgereedschappen en een werpmes. Ook de fiets had sporen van vernieling bij het slot. Na de aanhouding vertelde de man dat hij bij een schuur in Zaandam heeft ingebroken en daar ook de fiets heeft meegenomen.

ZAANDAM, ROZENGRACHT
Politie wil onderzoek verdacht bedrijf
Een financieringsbedrijf wordt volgens buren regelmatig bezocht door mensen die de eigenaar willen spreken omdat zij nog geld van hem tegoed hebben. Een paar maal zijn er bij de politie meldingen binnengekomen dat de eigenaar geld zou hebben verduisterd. De politie vraagt benadeelden officieel aangifte te doen zodat er een nader onderzoek naar de handel en wandel van de eigenaar kan worden gedaan.

12:10 23-NOV-04
PURMEREND, HOOGSTRAAT
Veelpleger weer gepakt
De politie heeft een 35-jarige veelpleger uit Purmerend in verzekering gesteld. De man is aangehouden door winkelpersoneel nadat hij bij een drogisterij flesjes after shave had meegenomen zonder ze te betalen. Bij fouillering bleek dat de man koek bij zich had. Hij vertelde dat hij de koek bij een snoepwinkel had gestolen. De verdachte was juist los uit de gevangenis na drie maanden zitten. Door deze diefstal moet hij weer naar de rechter-commissaris voor opnieuw een veelplegersbehandeling.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-231104

13:30-16:00 22-NOV-04
ZAANDAM, H GERHARDSTRAAT/DE WEER

Geen gordel om

Vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden maandagmiddag op de H. Gerhardstraat en De Weer in Zaandam een controle op de draagplicht van de autogordel. In totaal elf personen droegen geen autogordel en werden bekeurd. Drie automobilisten kregen een boete wegens te hard rijden. De hardrijders reden tussen de 65 en 70 km per uur.

13:30-16:00 22-NOV-04
WORMERVEER, DUBBELEBUURT

Geen rijbewijs

Het verkeershandhavingsteam hield maandagavond twee verkeerscontroles in Wormerveer. In de Dubbelebuurt in Wormerveer werd op het rijden onder invloed gecontroleerd. In totaal moesten 52 bestuurders blazen. De uitslag was voor alle bestuurders positief. Op de Zaanweg werd, met behulp van een lasergun, vooral op snelheid gelet. In totaal werden achttien bestuurders aan de kant gezet. Eén automobilist werd bekeurd omdat hij geen geldig rijbewijs had. Vijf automobilisten reden te hard, de snelste reed 25 km per uur te hard, en tien bestuurders droegen geen autogordel. Tijdens de controle werden verder nog twee bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van de helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

00:50 23-NOV-04
KOOG AAN DE ZAAN, RAADHUISSTRAAT

Teveel gedronken

Op de raadhuisstraat in Koog aan de Zaan werd in de nacht van maandag op dinsdag een 35-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur zat. De automobilist had bijna anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal. De man kan rekenen op een boete van minimaal 220 euro.


---- --