Gemeente Katwijk


* Controle op vuurwerkverkoop


---

Controle op vuurwerkverkoop

Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, 23 november 2004

In de weken rond de jaarwisseling controleren de afdeling milieu, de brandweer en de politie de naleving van het nieuwe Vuurwerkbesluit. Het gaat om bedrijven in de gemeenten Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg, die consumentenvuurwerk opslaan en verkopen.

De vuurwerkramp in Enschede heeft onder meer geleid tot het wijzigen van het Vuurwerkbesluit. Dit gewijzigde besluit is in maart 2002 in werking getreden. Dat betekent, dat er strengere veiligheidseisen gelden voor de opslag van consumentenvuurwerk. Sinds 1 maart 2004 moeten alle bedrijven, die consumentenvuurwerk willen opslaan en verkopen, aan de bepalingen van het Vuurwerkbesluit voldoen.

Onder de oude regelgeving waren in de gemeenten Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg tien bedrijven die vuurwerkactiviteiten verrichten. Voor vele bedrijven betekende het nieuwe Vuurwerkbesluit, dat men aanpassingen moest doen om aan de nieuwe regelgeving te kunnen voldoen. Twee bedrijven hebben hun activiteiten gestaakt en een ander bedrijf is juist gestart met vuurwerkactiviteiten. Naar het zich laat aanzien kunnen de meeste bedrijven op dit moment aan het Vuurwerkbesluit voldoen.